FAŠIZAM NA DELU Ovo je poslednji u nizu besramnih napada na predsednika Aleksandra Vučića (VIDEO)
24sedam Printscreen/Twitter/Nova Stranka 24sedam/Katarina Mihajlović

Noćas je oko ponoći u Novom Sadu, u Bulevaru Oslobođenja br.34, NN lice razbilo izloge na prostorijama Srpske napredne stranke i udaljilo se sa lica mesta. 

Patrola Policijske stanice Detelinara je izlaskom na lice mesta ustanovila da su razbijena stakla na tri izloga i dvoja vrata, kao i da na licu mesta  ima tragova krvi.

Policijski službenici su u blizini, u Bulevaru Oslobođenja broj 28,u ulazu zgrade pronašli izvršioca ovog vandalskog čina, lice je identifikovano kao Novaković Nikola (1998). 

Privedeni mladić je sin Bore Novakovića bivšeg gradonačelnika Novog Sada, sada prvog čoveka Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu.

Osumnjičeni Novaković Nikola je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima preko 1.8 promila alkohola u krvi. Okružni javni tužilac je delo kvalifikovao kao krivIčno delo uništenje i oštećenje tuđe stvari. 

Kako 24sedam saznaje, tužilac, nije dozvolio da se radi DNK analiza, i pored toga što su nakon uviđaja nađeni  tragovi papilarnih linija, što ukazuje na moguće korišćenje vatrenog oružja. 

Ovo je poslednji u nizu besramnih napada na predsednika Aleksandra Vučića, nakon prostačkih vređanja i brojnih napada na predsednikovu porodicu, sada su vandali prešli na uništavanje imovine Srpske napredne Stranke.

Podsećamo, Marko Vidojković, pisac i autor i voditelj podkasta "Dobar, loš, zao", nedavno je opsovao majku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i povišenim tonom u toku emisije besno izgovarao uvrede na njegov račun.

 

 

Noćašnja događanja svedoče o tome da se predstavnici bivše vlasti ne libe da da rođenu decu koriste u svrhu propagiranja najgorih tekovina fašizma i sukoba sa politilčkim neistomišljenicima.

Ko je Bora Solunac?

Podsećamo, Borislav Novaković je profesor marksizma, biran je za gradskog odbornika Novog Sada 1992, 1996. i 2000, a u septembru 1999. izabran je za potpredsednika Skupštine grada Novog Sada. Na izborima 2000. izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada i za poslanika u pokrajinskoj i republičkoj Skupštini.

Šira javnost je za Novakovića čula tek po izbijanju “Afere Solun” u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tokom glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. godine, neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu. Od tada je Novaković postao poznat u narodu kao Bora Solunac.

Novaković  je uhapšen septembra 2013. godine, i to zbog mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel „Holidej in“ u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra. Tada je dva meseca proveo u pritvoru, da bi ponovo bio uhapšen novembra 2014. godine. Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i omogućio firmi „Borovica transport“, da pribavi četiri miliona evra, oštetivši time budžet Novog Sada.

Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Povodom vandalskog napada oglasio se gradonačelnik Novog Sada

- Upravo mi je iz PU Novi Sad saopšteno da je pronađen izvršilac krivičnog dela uništenje i ostečenje tuđe stvari, odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja br. 34. Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1.82 promila alkohola u krvi. U pitanju je Novakovič Nikola (1998). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osečam obavezu da lično o tome obavestim javnost - rekao je Vulčević i dodao:

-  Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan, i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoravali - da će na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno "pujda" javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama Srpske napredne stranke. Apelujem na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja. Čestitam pripadnicima PU Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji. Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast, a građani treba da znaju da ni jedan nasilnik ne sme i neće biti iznad zakona, bez obzira na to kako se zove i preziva - istako je Vučević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Душка

29.09.2021 11:31

Мени једна ствар није јасна,зашто се тим кукавицама које су спремне да униште оно што је,неко створио не наплати штета плус да одлеже мало док не схвате да није народ дужан да плаћа за њих,доста више тог бахаћења!!!

Grof

29.09.2021 12:51

Tuzni su i ocajni. Hoce cutati, ako se oni koje napadaju krenu ponasati prema njima kao oni sad prema tim ljudima?

Jelena

29.09.2021 13:53

Zaista je ovo vandalizam koji je za svaku osudu

Zeljko

29.09.2021 14:23

Ništa manje nisam očekivao i očekujem još i goru situaciju od Novakovićevih i od Jeremićeve stranke.

stevo

30.09.2021 01:57

Nemam reci i nema opravdanja za ovakvo ponasanje