SRĐA TRIFKOVIĆ UZDRMAO JUTARNJI PROGRAM "Ulazim u BiH, hapsite me - U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA!" (VIDEO)
Foto: Happy TV Printscreen

– Rekao sam u više navrata nešto što ću reći i ovde. Za gospodu u Sarajevu, u Briselu i u Hagu – genocida u Srebrenici nije bilo. To je bio stravičan zločin i to ne može da se ospori. Sam termin "genocid" je gnusna laž koja se koristi za demonizaciju Srba. To je mit koji je i izmišljen za propagandu protiv srpskog naroda. Smatram da on predstavlja uvredu žrtava genocida kao što su to bili Srbi i Jevreji u drugom svetskom ratu - izjavio je Srđa Trifković.

Istoričar je rekao da mu je drago da je na crnom spisku sa jednim Gideonom Grajfom.

- Ući ću u BiH kao neko ko kategorički tvrdi da genocida nije bilo. Ja sam profesor i moja moralna obaveza je da to prenosim studentima. Smatram da je  BiH mrtvac koji hoda. Onog momenta kada Zapad izgubi interes za održavanje te "frankeštajnske" tvorine zvane Bosna i Hercegovina, ona će se raspasti kao i Jugoslavija. Ponavljam, genocid se nije desio. Jedini genocid koji se desio u BiH je ustaško-muslimanski genocid nad Srbima koji se desio u Drugom svetskom ratu - rekao je Trifković. 

On je objasnio da je tragikomična farsa tretirati "genocid na nivou mesne zajednice".

- Evo, gospodo, tu sam! Ulazim u BiH za dve nedelje! Hapsite me! Biće mi veoma drago da od ovoga napravimo međunarodni skandal - rekao je prof. dr Srđa Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading