RAZGOVOR OD VELIKOG ZNAČAJA Sastaju se Vučić, Brnabić i Ursula fon der Lajen
Alo/ Ilustracija

U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Vučićem fon der Lajen će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš -Priština) koji se radi uz finasijsku podršku Evropske unije.

Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen će u Prištini razgovarati sa Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa Milom Ðukanovićem i Zdravkom Krivokapićem.

- Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji - najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajen u Beogradu, Prištini, ali i eventualno i u Tirani, razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU "jasna" kada se traži "deesakalacija i nastavak dijaloga".

U Briselu dodaju da ovu posetu vide i kao pripremu za predstojeći samit EU Zapadni Balkana koji bi 6. oktobra trebalo da bude održan u Sloveniji.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu počinje danas posetom Tirani i Skoplju, a nakon Beograda obilazak regiona završava u četvrtak u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Мијо

28.09.2021 11:48

Очекујем добре вести што се тичу овог јако важног састанка у Бриселу. Очекујем да ЕУ реагује по питању напада на наш народ на КиМ-у. Што се конкретно тиче нашег председника сматрам да он води добру политику и да су резултати свакако видљили. Очкујем Међународна заједница реагује на сва ова дешавања и на ове нападе које се дешавају на наш народ.

Miki

28.09.2021 12:14

Stvarno bi EU mogla da urazumi albance na Kosovu.

stevo

28.09.2021 18:01

Ovakvi sastanci mogu nam doneti samo dobro

Jovan

28.09.2021 20:15

Nadam se da ce sastanak pre svega biti konstruktivan.

Ана

28.09.2021 23:28

Verujemo da će sastanak sa Ursulom fon der Lajen rezultirati pozitivnim ishodima po Srbiju!