KOŠTUNICA IMA NOVI POSAO Bivši predsednik se iz ilegale bavi neverovatnim zanimanjem!
EPA

Koštunica, koji godine provodi u Belanovici, na 18 km od Ljiga, gde mu je vikendica, veliki je poštovalac lika i dela slavnog vojvode, koji je rođen u Struganiku 1855. godine. Pa tako bivši predsednik Jugoslavije često svoje prijatelje i goste dovodi u Struganik da vide gde je rođen veliki vojskovođa i da se bliže upoznaju sa srpskom istorijom iz vremena kad je odsudne bitke vodio upravo Živojin Mišić. Od Belanovice do Struganika, koji pripada mioničkoj opštini, ima nešto više od 30 kilometara.

- Koštunica neretko svoje prijatelje, goste, ko god dođe kod njega, dovodi u rodnu kuću vojvode Mišića. Ova kuća je stara 200 godina, muzej je i osim što je uređena kao u doba Mišićevog rođenja, u njoj je mnogo dokumenata i podataka o životu i porodici Živojina Mišića, kao i nekoliko njegovih ličnih stvari. I Koštunica zaista voli da dođe ovde. Vidi se da uživa. On je jedini bivši predsednik koji se seti ovog mesta privatno. Jedini koji ovde dolazi, a da to nema veze s funkcijom. Političari ovde najčešće dolaze kad su na funkciji i kad je neki zvanični program - kaže sagovornik koji često boravi u rodnoj Mišićevoj kući za beogradske medije.

I kad dođe, Koštunica zna sve da uputi o svakom segmentu izložbe u ovoj kući. Takođe, kako kaže sagovornik, vrlo je komunikativan i voli s ljudima koji se tu zateknu da priča i o svakodnevnom životu, prilikama u Srbiji i svetu. Kao dobar domaćin, neretko svoje goste, posle upoznavanja sa slavnom srpskom istorijom, vodi u neki od restorana u ovom kraju, gde uživaju i u miru i tišini prirode.

Komentari (0)

Loading