LOŠE VESTI IZ HAGA Darko Mladić se zabrinuto oglasio o ocu!
EPA Jerry Lampen Pool

- Ne komentarišemo previše, pošto je to telefon i sve se snima. Ali on je zabirnut zbog ove eskalacije - naveo je Darko Mladić, koji se sa ocem svakodnevno čuje telefonom, a dva puta sedmično vidi preko jedne aplikacije.

Prema njegovim rečima, general je bolestan, a o tome šta mu se dešava porodica saznaje samo preko poseta i kroz razgovor, budući da joj i dalje iz Haga ne daju nikakvu medicinsku dokumentaciju.

- Komplikovalo se zdravstveno stanje, sad imamo neke probleme sa šećerom, koji nikakvo da se reše, šećer mu je mesecima iznad 15. Isto tako iz usmenog razgovora sa doktorima smo saznali da ima problem sa bubrezima, ali ne znamo detalje - ispričao je Darko za TV Pink.

Ipak, dodao je, general se u svemu tome drži prilično dobro i neće da prizna da ima sve te probleme.

Kako je pojasnio, general Mladić ima sve te posljedice kao i drugi ljudi koji su preživeli moždane udare, a najveći problem je što, verovatno, zbog svih tih kumulativnih posljedica preko dana spava mnogo više nego što je normalno i ima manje energije.

Komentarišući objavljivanje novih negativnih knjiga o generalu Mladiću, Darko je ukazao na kontinuiranu propagandu protiv njegovog oca još od rata jer nije prihvatio uslovljavanja i da igra protiv interesa svog naroda već je uspio da odbrani Republiku Srpsku, dajući sve od sebe, kao i njegovi oficiri i vojnici.

- Od tada do danas vrti se ta ista propaganda. Nisam čuo ništa ni novo, niti originalno. Iako smo dokazali, iako postoji izdvojeno mišljenje jedne haške sudije, kao i jednog operativca da nisu imali dokaze protiv generala, još postoji samo recikliranje istih starih teza - rekao je Darko Mladić.

Generalov advokat Branko Lukić istakao je da odbranu čeka veliki posao, jer mora da pripremi reviziju presude kojom je general Mladić u junu ove godine osuđen na doživotni zatvor.

Lukić je napomenuo da s momentom pravosnažnosti presude Mladiću, prestaje njegova i funkcija drugih advokata u timu Mladićeve odbrane, tako da su sada u postupku pred Tribunalom da dobiju ponovno postavljenje za Mladićevog advokata.

- To neće biti problem, ali celi postupak zahteva određen period, tako da smo uglavnom Dragan Ivetić i ja u postupku ponovnog postavljenja za advokate generalu - pojasnio je Lukić.

Komentari (1)

Loading
Jasna

26.09.2021 11:00

Ubiceju gen Mladica ,kao Slobu.Izvlacite Gen dok nije kasno .Ziveo Gen Mladic.