VULIN REAGOVAO NA KURTIJEVE IDEJE O STRVARANJU "VELIKE ALBANIJE" Sve što se dopusti Šiptarima, neće se moći zabraniti Srbima
Foto: Printscreen

„Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo, Šiptari prave "Veliku Albaniju" i ne zanima ih šta drugi o tome misle. Baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo. Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena. Kada Srbi kažu da će se kroz "srpski svet" politički i kulturno objedinjavati, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije.

Oni koji ćute o "Velikoj Albaniji", neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima", odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu datom Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane uz konstataciju da takozvano Kosovo "nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading