VESIĆ UPUTIO PROTESTNO PISMO VLASNICIMA NOVA S Ogradite se od psovanja majke predsedniku Vučiću
BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom fejsbuk nalogu da je danas uputio protestno pismo rukovodstvu investicionog fonda BC Partners iz Velike Britanije, vlasnicima United Group, u čijem sastavu posluje TV kanal Nova S, zbog divljačkog vređanja majke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u emisiji "Dobar, loš, zao" autora Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina. 

Zatražio sam da rukovodstvo BC Partners sankcioniše necivilizovano postupanje njihovih zaposlenih na isti način kao što bi to učinili u Velikoj Britaniji i u svakom demokratskom društvu u Evropi. 

Ne smem ni da zamislim kako bi se proveo bilo koji autor na nekoj televiziji u Velikoj Britaniji da opsuje majku bilo kom građaninu ove zemlje u programu uživo, a kamoli britanskom premijeru. 

 

 

Menadžment televizije bi se momentalno ogradio od njegovih postupaka i izvinio javnosti zbog gadosti kojima je izložio svoje gledaoce, a posebno decu koja su bez ikakvih restrikcija mogli da gledaju takav program. A kolege takvih "autora" isključili bi ih sami iz redakcije ne želeći da dele radni prostor sa takvim prostacima koji blate jednu časnu i uglednu profesiju kakva je novinarska.

Istu reakciju očekujem i od Investicionog fonda BC Partners koji je, kao i svaki strani investitor, dobrodošao da ulaže u Srbiju i da ovde donese deo zapadnih poslovnih vrednosti koje su potrebne našem društvu i ekonomiji, ali koje sigurno ne podrazumevaju psovanje majke predsedniku zemlje u kojoj poslujete.

U demokratskom društvu kakvo je Srbija, različito mišljenje uvek je dobrodošlo, ali izlivi primitivizm i psovanje majke bilo kom građaninu naše zemlje u programu uživo, a kamoli njenom predsedniku, ne može da bude prihvatljivo i mora najstrožije da bude osuđeno od celokupne javnosti, ako se iskreno zalažemo za izgradnju demokratskog društva u kojem će društveni dijalog i elementarna pristojnost u javnom diskursu biti promovisane kao suštinske vrednosti za koje se zalažu svi ključni akteri našeg javnog života.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading