SINDIKAT SRPSKE POLICIJE Povlačenjem Zakona iz procedure, propuštena velika šansa da se kvalitetnije unapredi rad policije
Alo!/M. Š.

U ime članova, aktivista i rukovodstva Sindikata srpske policije kao i u svoje lično ime, izražavam žaljenje zbog odlaganja donošenja Zakona o unutrašnjim poslovima.

Kao neko ko je aktivno učestvovao u njegovoj izradi i u velikoj meri doprineo da se akcenat novog Zakona usmeri na poboljšanje sveukupne bezbednosti pripadnika policije i svih građana Srbije, uslova rada i pravnoj zaštiti pripadnika Ministarstva, apsolutno razumem razloge najvišeg državnog rukovodstva za njegovo povlačenje.

Sindikat srpske policije, kao društveno odgovorna organizacija i jedan od najrelevantnijih sindikata u Ministarstvu, kroz nacrt zakona, radnu grupu i kroz javnu raspravu, tražili smo veća prava, bolje uslove i čvršću institucionalnu garanciju za naše kolege, po uzoru na ona prava koja imaju policije zemalja sa najvećom demokratijom.

Iako većina naših zahteva nije usvojena, saglasili smo se da ponuđeni Zakon pruža mnogo više od onoga što smo imali u predhodnim godinama. Naša krilatica “Zadovoljan policajac je garant bezbednijoj državi” je svima poznata, i zato smatramo da je povlačenjem Zakona iz procedure, propuštena velika šansa da se kvalitetnije unapredi naš rad.

Ponosni smo što smo po prvi put imali priliku da aktivno i kao partneri Ministarstva učestvujemo u izradi Zakona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading