ŠEŠELJ IZNEO PLAN ZA KOSOVO Vreme je da Srbija to učini!
Foto: Marko Đoković

Srpska radikalna stranka smatra da povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji Srbija mora da inicira održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zato što se, kako se navodi, još jednom pokazalo da su Srbi na KiM ugroženi i da im preti neprekidna opasnost od albanskih separatista na tom prostoru.

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj kaže da su novi događaji pokazali da dijalog koji se vodi u okviru EU nema nikakvu perspektivu i da je propao, te da je dijalog o KiM potrebno voditi u okrilju Ujedinjenih nacija.

"Tu bi se za razliku od ovoga sada postigao balans u velikim silama koje podržavaju i sponzorišu kosovsku nezavisnost sa onim stalnim članicama Saveta bezbednosti UN koje poštuju i brane teritorijalni integritet i suverenitet Srbije", rekao je Šešelj na konferenciji SRS, navodi se u saopštenju stranke.

Istakao je da je stav SRS da Vlada Srbije i pregovarački tim i Aleksandar Vučić moraju da pokažu doslednost da neće pregovarati dok se novonastala situacija ne reši.

Kako je dodao, Srbija mora da ostane sada dosledna i pokaže jasnu nameru da je spremna da učini sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet na KiM.

Šešelj smatra da je za novonastalu situaciju na KiM najodgovornija EU koja, kako kaže, ima za cilj da zaokruži državnost Kosova, kao i "šiptarski separatisti" koji pokušavaju da seju strah među Srbima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading