PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO Ovo je pitanje opstanka Srbije!
Printscreen

Vučić je izrazio uverenje da će građani biti zadovoljni merama koje će vlasti u Srbiji izneti.

- Ako nešto nema taktičko ili kratkoročno dejstvo ono nije predmet interesa ljudi. Demografija i pitanje rađanja dece je suštinsko pitanje opstanka Srbije, ali i njenog napretka, ekonomskog razvoja. Bez ljudi ne možemo da imamo veći BDP, da napravimo ništa, uradimo ništa“, naglasio je on u izjavi novinarima.


Vučić je kazao da je dobro što je takva tema pokrenuta na ovako važnom forumu kao što je Budimpeštanski.

Rekao je da je ministar za brigu o porodici Radomir Dmitrović je već podneo premijerki i njemu predlog mera.

- Čini mi se da je dosta radio. Ali ne smemo da pokažemo te mere, jer ćete reći zašto niste sve te mere prihvatili, ali toliko novca ne možemo da pronađemo. Jedan deo tih mera prihvatimo i uradićemo sve što možemo da podignemo natalitet - rekao je on.

Vučić je naglasio da koliki god bio mortalitet, najvažniji je natalitet, jer se time podiže sve, poboljšava ekonomska pozicija.

 

Komentari (4)

Loading
Мијо

23.09.2021 17:21

Очекујем да се у наредним периоду настави са подршком за наше труднициме. Сматрам да држава ради и више од тога али овај пут очекујем већу подршку што се тиче конкретно будућих мајки.

Ivana

23.09.2021 22:10

Srbija se danas cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi.

MarijaM

23.09.2021 23:51

Natalitet je naša budućnost i način da Srbija opstane.

sasa

24.09.2021 08:39

Ovaj Samit u Budimpesti je bio od ite kako velike vaznosti za nasu zemlju