SKANDAL U BEOGRADU Kurtijeva žena promovisala svoju knjigu, domaći izdajnici u transu!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Autorka koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored Sonje Biserko učestovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Ljuljzim Peći, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

KONCEPT SAMOOPREDELJENJA

Autorka je između ostalog rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su se značajne izjave u XX i početkom XXI veka na temu “samoopredeljenja” odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

23.09.2021 14:26

Državo šta radiš ovo?Sve ove u zatvor, što učestvuju u promociji knjige. Zavrsi li škole. Žive u Srbiji, svašta rade Protiv Srbije.