MINISTAR VULIN: "SRPSKI SVET" je ideja koja je nastala pre nego što su neki Srbi otkrili da su Crnogorci!
YT/MostTV Zvecan

- Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vekovima pre mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, pre nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci - naveo je Vulin u saopštenju.

- Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnika van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i to nikome nije problem osim ako Srbi hoće da se okupe i o ključnim nacionalnim pitanjima misle i deluju na isti način.

- Srbija je matica svim Srbima i dužna je da brine o njima bez obzira gde žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja "Velike Albanije" - ukazao je Aleksandar Vulin.

On kaže da se "Velika Albanija" u Crnoj Gori doživljava kao deo evroatlantskih integracija.

NEPOVREDIVOST GRANICA- Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posledice svojih odluka.

- Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije", odgovorio je Vulin ministru spoljnih poslova Crne Gore Ðorđu Raduloviću, koji je izneo niz laži i uvreda na račun ministra Vulina i ideje "srpskog sveta" - saopšteno je iz MUP-a.

Komentari (0)

Loading