OGLASIO NA FEJSBUKU: Vesić na Svetoj Gori
Foto: Facebook

 

Objavu Vesića vam prenosim o u celosti.

DELEGACIJA BEOGRADA DOPUTOVALA NA HILANDAR

"Jutros sam na čelu delegacije Grada Beograda u kojoj su osim mene Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika i Marko Stojčić, gradski urbanista doputovao na Svetu Goru.
Danas i sutra boravimo u manastiru Hilandar na poziv bratstva manastira i igumana Metodija. Razgovaraćemo sa igumanom Metodijem o formalnoj saradnji Grada Beograda sa manastirom Hilandar. 


Ovogodišnja božićna poseta predsednika Aleksandar Vučić manastiru Hilandar pokazala je da Srbija stoji iza svog manastira na Svetoj Gori i velike svetinje Srpske pravoslavne crkve. Na predlog predsednika Vučića donosi se Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa manastira Hilandar. Zakon će biti najznačajnija pomoć srpske države ovom manastiru posle 1900. godine kada je kralj Aleksandar Obrenović potpisao sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom o finansijskoj pomoći Hilandaru na osnovu koga su plaćeni dugovi manastira pa je tako ostao srpski. Zakon koji će Srbija usvojiti omogućiće Gradu Beogradu da pomaže manastir Hilandar. Kako će ta pomoć da izgleda razgovaraćemo sa igumanom Metodijem." - napisao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading