ŠAPIĆ: Ekonomski snažna Srbija dobra za ceo region
Printscreen

Srbija je otvorena za sve i želi da pomogne svima, Mađarima, Slovacima, Rusinima, Bošnjacima, Albancima. Nije sramota boriti se za sebe i svoj narod, ne ugrožavajući bilo koga. Mi smo tu da svakome pomognemo, ali isto tako da ne dozvolimo da više iko upire prstom u Srbiju, poručio je danas Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke tokom obilaska Južnobačkog, Sremskog i Mačvanskog okruga.

Naglasio je da naša država danas podjednako vodi računa o svim njenim građanima, bez obzira koje su vere ili nacije, a da je posebno velika i važna stvar to što smo kao država počeli da brinemo i o našem narodu koji ne živi u Srbiji.

- Srbija je danas ekonomski i vojno jaka, geopolitički dobro pozicionirana i mi želimo da nastavimo sa njenim osnaživanjem na svim poljima, kao i na nacionalnom, ideološkom i kulturnom osvešćivanju našeg naroda. Došlo je vreme da se srpski narod ujedini i da stane u odbranu vitalnih nacionalnih interesa, a da naša država ponovo bude istinska matica za sve Srbe - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da Srbija želi da bude faktor stabilnosti u regionu, te da insistira na inicijativama koje će podići čitav region i od kojih će svi narodi koji žive na ovim prostorima imati koristi.

- Mi želimo da sarađujemo sa svima, da otvorimo granice, dozvolimo slobodan protok robe kapitala i usluga i jednake uslove za sve. To će podići ceo region, a mislim da će ekonomsko osnaživanje  pomoći da relaksiramo napete odnose koji ovde vladaju već 30 godina. Dosta nam je bilo ratova, sukoba, međusobnog trvenja, stvaranja novih nacija, jezika, pisama. Došlo je vreme da sarađujemo, a iz te saradnje neće profitirati samo Srbija, već sve države u regionu - zaključio je Šapić. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading