VUČIĆ POSTAVIO ULTIMATUM Udarna poruka Prištini
Printscreen

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Aljbin Kurti svojim pozivima da Srbija prizna Kosovo "prodaje maglu“ a sve u cilju da Srbija prizna nezavisnost Kosova i poručio da Priština treba da vrati sve na stanje kakvo je bilo pre 20.septembra, i da tek posle toga može da se razgovara.

- Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Jesmo li mi ušli sa specijalcima u Gračanicu ili Kačanik? Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete. Da ja radim kako oni žele, da li mislite da bi u Hrvatskoj bilo više od 120 tekstova negativnih o meni - rekao je Vučić i dodao:

VUČIĆ POSTAVIO ULTIMATUM Udarna poruka Prištini

Printscreen

 

 

- Nije Briselski sporazum švedski sto pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete. Kažu zvaće me neko, može da me zove Sveti Petar, da oprosti vladika, ali neću da razgovaram na taj način - objasnio je predsednik.

On je izrazio i zapanjenje time što postoje mediji u Srbiji koji govore da je Srbija preduzela neke mere, a Srbija nije preduzela niti jednu jednostranu meru.

Podsetio je kakva se kampanja vodila protiv Srbije u vezi voza sa ikonama i manastirima koji je zaustavljen još kod Raške.

Postavio je i pitanje koju je to akciju Srbija sprovela na Cetinju, šta je imala sa barikadama.

- Svima njima smeta snažna Srbija. Jer mislite da je moguće 120 tekstova imati u jednom danu u Hrvatskoj o meni, a da nijednu reč nisam rekao, ništa nismo uradili - objasnio je on.

VUČIĆ POSTAVIO ULTIMATUM Udarna poruka Prištini

Printscreen

 


Vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica u rušenju nekih drugih u Srbiji, dodao je Vučić.

U tome ima tajkuna koji su poreklom iz Srbije, a koji upravljaju našim medijima i finansiraju njihove.

Vučić je rekao da nisu napadali Srbiju 2006. ili 2008. , kada su nas "voleli“ jer smo bili slabi, niko i ništa, ekonomija propadala i Srbija nestajala.

To su, kaže i razlozi za sve laži iz Prištine.

- Različit je odnos i zato i razgovaramo. Da mi vas priznajemo ne bi bilo razloga da sa vama razgovaramo, a to je nešto što znaju u Evropi - objasnio je on.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Vanja

22.09.2021 20:42

Nas predsednik je tu da zastiti nase ljude na KiM, i oni nemaju sta da se brinu dok je Vucica!

Vanja

22.09.2021 20:42

Nas predsednik je tu da zastiti nase ljude na KiM, i oni nemaju sta da se brinu dok je Vucica!

Vanja

22.09.2021 20:42

Nas predsednik je tu da zastiti nase ljude na KiM, i oni nemaju sta da se brinu dok je Vucica!

Ksenija

22.09.2021 21:46

Priština mora da shvati da nasiljem ništa neće postići.

Ksenija

22.09.2021 21:47

Srbija je za kompromis koji može da dovede do prihvatljivog rešenja za obe strane.

Мијо

23.09.2021 00:27

Наш председник је показао велику способност и велики патриотизам према својој земљи ово што је изнео подржавам свакако сматрам и очекујем даће то Приштина испоштовати у супротном Приштина треба да сноси санцкије од стране ЕУ ако то буде прескочила. Очекујем да што пре буде формирана ЗСО и то треба да буде приортет над овим преговорима у Бриселу.

Dragan

23.09.2021 02:34

Ozbiljnost situacije nalaže da se svima objasni kuda događaji koje je Kurti poveo mogu da odvedu.

Gordana

23.09.2021 04:38

Svima njima smeta snažna, ekonomski svakim danom sve jača Srbija. Svaki normalan čovek se zapita da li je moguće 120 tekstova imati u jednom danu u Hrvatskoj o Aleksandru Vučić, a da nijednu reč nije rekao. Neka gledaju u svoje dvorište bilo bi im pametnije.

Snežana

23.09.2021 08:17

Srbija ne prihvata ultimatume i ucene. Nismo više slabi već ekonomski jači i mudriji u donošenju odluka. Znaćemo kako da zaštitimo naš narod a EU neka se pobrine da Priština ispoštuje Berlinski sporazum a ne da ćuti na dešavanja na KiM.

Srna

23.09.2021 09:44

Predsednik uvek i sve radi za svoj narod na KIM-u!