SRBI NISU SAMI! Ministar Vulin: Igrati se oružjem na severu Kosova je jako opasno!
Printscreen

Vulin je rekao da su naoružane jedinice iz Prištine veoma opasne u odnosu na nenaoružane ljude i uputio upozorenje: "Nemojte nasiljem da se obračunavate sa Srbima na KiM, oni nisu sami."

"Došli su sa dugim cevima, snajperima, automatskim naoružanjem, a dočekali su ih goloruki Srbi. Veoma je opasno. Nije stavar u tome ko ima dužu cev, već hoće li neko da izgubi glavu zbog gluposti Aljbina Kurtija koji želi da dobije glas više", istakao je Aleksandar Vulin.

Upitao je o kakvom reciprocitetu je reč, a na koji se Kurti poziva, jer Kosovo, kaže, "nije država".

"Kada se budemo sretali u UN moći ćemo da razgovaramo o reciprocitetu", objasnio je Vulin.

On je dodao da je Kurti najneodgovorniji političar kojeg su iznedrili Albanci na KiM. Ujedno je kazao da ima pitanje za EU da li njihova reč nešto važi.

"Kada nešto potpišete važi li to nešto? Ako ne važi kažite nam da se ne zamajavamo i ne idemo u Brisel“, istako je Vulin.

Upitan koje je onda rešenje, rekao je da je rešenje samo u razgovorima, i da EU treba da izvrši pritisak na Prištinu, i dokaže da im reč vredi.

"Ako EU ne može da natera Prištinu da sprovodi Briselski sporazum onda ne vredi ništa", podvukao je Vulin.

BEŽE OD ODGOVORNOSTI

Na pozive upućene obema stranama Vulin je kazao da Srbija nema specijalne jedinice na severu Kosova, pa da ih povlači.

Takođe je ukazao na to da Euleks i Kfor beže od svoje odgovornosti da uspostave vladavinu prava na prostoru koji im je poveren Rezolucijom UN 1244.

"Igrati se oružjem na severu je jako opasno i veoma neodogovorno. Asistiraju im EU i deo međunarodne zajednice. Sve što se desi na KiM odrazi se na sve nas", istakao je Vulin.

Vulin je, povodom njegove posete žandarmeriji u Kraljevu, kazao da ona nema posebna zaduženja, da Srbija neće da plaši nikoga, niti da izaziva sukobe, ali da je njegov posao da vidi kako diše svaka jedinica, pa i ta u Kraljevu.

"Obišao sam tu jedinicu i znam da su spremni da ispune svako naređenje predsednika. Upozoravam sve na KiM da nikada i nipošto ne posegnu za nasiljem nad srpskim stanovništvom. Nemojte to pokušati nikada. Upozoravam nemojte nasiljem da se obračunavate sa Srbima na KiM, oni nisu sami", rekao je Vulin.

Vulin je kazao da se plaši straha Prištine, jer uplašeni čovek može da uradi svašta što neko racionalan ne bi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading