HITNO EU predlaže sastanak Vučića i Kurtija u Briselu!
Predsedništvo Srbije

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitna spuštanje tenzija na severu KiM i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug.

”Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmereni na spuštanje tenzija i povratak dijalogu”, rečeno je za Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu.

PRIMENA BRISELSKOG SPORAZUMA

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.

Kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU za Tanjug naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine ”na stolu” i da ih ”niko nije povukao”.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Vera

22.09.2021 14:17

Majko moja mila pa ovaj pa ovaj Zapad je nedokazan stalno neko posredovanje po sistemu kako da Vucica prevedu zednog preko vode strasno toliko patologije u njihovom ponasanju je za ozbiljnu analizu

Мијо

23.09.2021 00:30

Од овог састанка очекујем даће Приштину коначно ЕУ притегнути што се тиче дијалога. Очекујем добре резултате које ће Вучић постићи у Бриселу и надам се што пре коначном решењу што се конкретно тиче дијалога између Београда и Приштине. Увек сам био оптимиста потом питању сматрам да Вучић води добру политику и даће нам та политика донети сигруну будућност и велики напредак а засада је најважније да буде ово питање коначно решено што се тиче Приштине око дијалога.

Dragan

23.09.2021 02:20

Znači, EU i dalje tera po starom...

Miro Đ

23.09.2021 08:10

Nema nikakvog sastanka dok se Rose sa dugim cevima nalaze na severu Kosova.