O PORUKAMA VUČIĆA POVODOM KOSOVA Orlić istakao: Postavljeno suštinsko pitanje, imamo li Briselski sporazum ili ne?
Printscreen/B92

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da su poruke predsednika Aleksandra Vučića posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost išle ka tome da niko prema Srbiji ne može da se ponaša ucenjivački.

On je kazao da je Vučić postavio suštinsko pitanje da li imamo Briselski sporazum ili nemamo ili je, kaže, Beograd jedini kome je stalo da se poštuje dogovoreno.

Vučić je pitanje, kaže, Orlić, prosledio na pravu adresu -Evropskoj uniji koja nije bila samo svedok i pasivni učesnik već garant tog sporazuma.

“Agresija kojoj prisustvujemo ovih dana koja dolazi iz Prištine, novi pokušaji provokacija, maltretiranje srpskog naroda ide direktno na obraz i EU”, poručio je Orlić i dodao da je EU bila dužna kao garant danas da vidimo rezultate sporazuma, pre svega, formiranje Zajednice srpskih opština.

“Ono što je Vučić takođe poručio je da ne smeju da očekuju da će moći na bilo koji način da se ponašaju ucenjivački, jer se sa današnjom Srbijom tako ne razgovara”, ukazao je Orlić.

Taktika da su obe strane krive više ne prolazi, rekao je Orlić i istakao da Srbija više neće biti ponižavana kao u vreme prethodne vlasti (DS).

“Ovo više nije ta Srbija. Ovo više nisu ljudi koji su spremni da za ličnu korist trguju državnim i narodnim intreresima i toga su svesni svi”, rekao je Orlić.


BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading