NAJMOĆNIJE ZEMLJE ZAPADA PONUDILE REŠENJE ZA KOSOVO Vučić odbio!
Tanjug/Strahinja Aćimović

Istakao je i da je juče dobio predlog kako bi trebalo da izgleda „tobož kompromisno rešenje“.

- Najmoćnije zemlje Zapada ponudile su mi rešenje, dakle zemlje Kvinte i ja sam to rešenje odbio. Odbio sam ga jer nije kompromis i jer to unazađuje Srbiju. Ukratko to je rešenje po kom 70 odsto onoga što su Albanci nameravali da rade, da bi na to zaboravili, ali bi uveli 20 do 30 odsto mera, gde bi kao mi uspeli više nego oni - objasnio je predsednik Srbije.

On je istakao da mu je dosta politike svršenog čina.

- Ponuđeno je rešenje koje je apsolutno na strani Prištine i koje relativizuje kriminalne radnje koje sprovode Albanci na severu - kaže Vučić.

Vučić je to obrazložio koristeći se primerom kupovine pomorandži.

- Kupite pet kilograma pomorandže, platite tih 1.000 dinara. I onda kažete dajte mi te pomorandže, a (prodavac kaže) 'Znaš, moramo još'. I onda izbije svađa i dođe policijac, po pravilu neko sa strane ko je uvek na strani Prištine i kaže vi ste isti. Pošto ste isti, ti dodaj još 300 dinara i to je kompromisno rešenje. Da smo pristali na taj predlog, jedinice ROSU bi bile povučene. Nismo prihvatili. Tražimo da se povuku bez uslova. Na takve barabske trikove više nećemo da odgovaramo. Jedino rešenje je povlačenje svih trupa sa KiM, povratak na pređašnje stanje, a onda da idemo u Brisel i ako je moguće da se dogovaramo. Uvek smo spremni na dogovor - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da će Priština morati da nastavi da nasilnim putem sprovodi svoje odluke.

- Ako krenu sa fizičkim nasiljem, mora da reaguje NATO, ako neće NATO, ja sam već rekao neće biti novih pogroma Srba kao 2004. godine, niti novih "Oluja" i "Bljeska" - rekao je Vučić.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading