OPERACIJA INFARKT JOŠ TRAJE:  Đilas napao Jankovića jer je otkrio zaveru protiv Vučića!
YT/ N1

U prvoj verziji priče u jednom dnevnom listu pod Đilasovom kontrolom navedeno je da je Jankovićevo priznanje nešto što je „leglo biračima SNS“, a sam Đilas je u svojoj izjavi istakao da njemu stranci tako nešto nikad nisu ponudili te prozvao bivšeg zaštitnika građana da se hitno izjasni.

- Janković je posle ovakve izjave dužan da građanima kaže ko su ambasadori koji su mu predlagali da se približi Vučiću da bi ga smenio i koji su govorili o njegovom zdravlju - kazao je lider SSP-a.

U drugom opozicionom listu je bila druga verzija priče, a sve u cilju da se Jankovićeve reči promene, a njegova izjava pretvori u teoriju zavere.

„Ludilo vlasti: Jankoviću poturaju da je hteo da ubije Vučića“, naslovna je strana drugog opozicionog medija.       

OPERACIJA INFARKT JOŠ TRAJE:  Đilas napao Jankovića jer je otkrio zaveru protiv Vučića!

Printskrin

 

A Saša Janković je bio jasan te istakao da je trpeo pritiske sa raznih strana da se približi Vučiću kako bi ga „rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto“.

- Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš s Vučićem, s kim bi mogao u SNS-u? U slučaju da Vučiću otkaže srce - kazao je on. Jasan je bio i Vučić, koji je Jankoviću zahvalio na priznanju i istakao da mu veruje.

- Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. To je važna činjenica. Mislim da znam i koji - rekao je predsednik.

OPERACIJA INFARKT JOŠ TRAJE:  Đilas napao Jankovića jer je otkrio zaveru protiv Vučića!

Vladimir Orlić, Alo / Dejan Briza

 

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije, tvrdi da priznanje Jankovića u potpunosti ruši tajkunskim tabloidima, kao i svim drugim nebrojenim medijima postrojenim u eskadrili bivšeg režima, kompletnu taktiku podsmevanja i relativizacije svih pretnji upućenih Aleksandru Vučiću.

- Tu taktiku oni primenjuju godinama. Zato im priznanje iz prve ruke koje je izgovorio Janković - da strane države ozbiljno vrbuju po Srbiji upravo sa ciljem da Vučiću dođu glave u svakom smislu - predstavlja ozbiljan problem. Ne znaju kako da taj problem reše, pa u nervozi istovremeno ispaljuju kontradiktorne tvrdnje: da vlast „potura učešće u zaveri“ Jankoviću, ali i da „Janković radi za Vučića zapravo“. Potpuna šizofrenija u tajkunskim redakcijama. A dovoljno je samo pročitati od reči do reči šta je sam Janković rekao i - nikakvi dodatni komentari nisu potrebni. Sve je savršeno jasno. Sad se otvara drugo pitanje: zašto tajkunski mediji tako histerično pokušavaju da diskredituju ovu temu i informacije koje je izneo Janković? Koga tako panično štite, pa prave čak i početničke greške u želji da naprave spin? Jankovića ne štite sigurno, a Vučića samo još manje. Ko onda preostaje - ambasadori? Ili oni kojima su ponude da učestvuju u scenariju po kom „Vučicu stane srce“ takođe upućivane? Gde su tu tačno njihove gazde, tajkuni iz bivšeg režima, bez čije naredbe se ovakva kampanja sigurno ne pokreće? Ove odgovore duguju javnosti. A ako reše da ih prećute - opet će narodu biti samo još jasnije gde je ko u ovoj priči - kazao je Orlić za Alo!.

Maršićanin: Ambasadori su đubrad,
ali nisu ludi da biraju Dragana 

Na reakcije jednog dela opozicije na Jankovićevo priznanje nije ostao imun ni Dragan Maršićanin, bivši predsednik parlamenta.

- Ako sam dobro razumeo, „neki ambasadori“ vrbovali su Sašu Jankovića, on kao, jelda, patriota odbio s patriotskim gnušanjem, a razočarani Đilas kaže da njemu to nije nuđeno. Pa jbt ambasadori jesu đubrad, ali nisu ludi - naveo je on na Tviteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
sasa

17.09.2021 08:55

Sta drugo od Djilasa ocekivati,sem da napada i optuzuje,.To je njegov stil

Anica

17.09.2021 09:12

Đilas pun mrznje, obično sta drugima mislis tebi se desi!

Мијо

17.09.2021 10:31

Шта друго Драган Ђилас може да уради цела његова политика је политика пропасти за ову земљу. Никада се више неће вратити његово време нити га ико од грађана подржати. Он је своје право лице много пута показао његов главни циљ је лоповлук. Доћиће дан када ће морати да одговара за све незаконите радње које је починио док је био на власти.