VRHUNAC LUDILA Đilas umislio da je jedina opozicija! Hoće da ga neko ustoliči bez izlaska na izbore! Poslali sulude uslove evroparlamentarcima
YT/ N1

 

Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Pokret za preokret sačinili su tekst "konačnog Sporazuma učesnika međustranačkog dijaloga" i poslali ga evroparlamentarcima u Brisel, pozivajući se na njihov Nacrt radnog dokumenta pripremljen za sledeću rundu međustranačkog dijaloga.

Pismo koje je evroparlamentarcima dostavljeno zajedno sa Sporazumom potpisali su Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Pavle Grbović, Dobrica Veselinović, Nebojsa Zelenović, i Janko Veselinović.

Narodni poslanik i član Predsedništva SNS, Vladimir Đukanović, detaljno je analizirao detalje predloga Sporazuma međustranačkog dijaloga koji je deo opozicije predao evroparlamentracima: 

- Taj deo opozicije ne želi nikakav sporazum, iskeno mislim da je jedina njihova želja da ih neko ustoliči i da bez izbora dođu na vlast, što možemo videti prema izjavama pojedinaca iz tog dela opozicije. 

- Oni žele da Evropa shvati da je Vučić novi Milošević i da se zbog toga kazni, da ga zato obori, kao što vidite sad su kivni na Angelu Merkel... - kaže Đukanović.

Đukanović je dodao da je ovo deo opozicije koji pledira da bude jedina opozicija, oni ne žele da prihvate da postoji deo opozicije koji ne želi da bude sa njima, zato sad imaju poseban sukob sa ekolozima. Umišljaju da su jedini, zanemarujući druge opozicione stranke koje ne žele da sarađuju sa njima.

Đukanović je kao sporan, video i uvodni deo Sporazuma, gde Đilas na početku obraćanja evroparlamentarcima navodi da u Srbiji postoje duboke političke krize:

- Ovde ne postoji nikakva politička kriza, postoji kriza u partijama koje nisu prepoznate u narodu.

- Ne postoji ni nikakav visoki nivo nepoverenja u regularnost izbornog procesa, kao što Đilas tvrdi, što pokazuje visoka izlaznost na izborima:

Sporne su takođe i želje opozicije za formiranje navodnih regulacionih tela, kao što je tzv. KTI koji bi imalo izvršna ovlašćenja:

- Oni bi imali ovlašćenja iznad Vlade, oni bi bili iznad svakoga, a institucije poput REM-a ne bi se ništa pitale u izbornom procesu. Oni u startu isključuju sve, jedino sebe ubacuju i sve druge brišu, samo bi Đilas imao predstavnike u tom telu. Praktično, opet njihovi ljudi, REM se ne pita ništa. Ovo nigde u svetu ne postoji - rekao je Đukanović. 

KTI bi biralo nezavisno uređivačko telo, što bi značilo da političari uređuju informativni program, čemu se EU žestoko protivi odvajkada. 

Dalje je kritična i programska šema koju bi Đilas sproveo: 

- Vrhunac ludila, da se opoziciji dozvoli da dva puta nedeljno 30 minuta emituju svoje programe, em što ih niko ne sluša, oni žele na silu da dignu svoj uticaj, da nametnu RTS-u, RTV-u dužnost da emituju njihov program, na silu nameću šta će da se emituje. Gde to ima - pitao se Đukanović.

Da sve bude gore, sve bi se to finansiralo iz Budžeta Vlade Republike Srbije.

Tako bi država finansirala emitovanje BIRN-a, CINS-a, KRIK-a i ostalih, što je potpuno suludo - naveo je Đukanović.

Po principu "što je babi milo, to joj se i snilo" dotična gospoda koja nikog živog ne predstavljaju odlučila su se da zaigraju na poslednju kartu - postavljamo sulude uslove evroparlamentarcima.

Uslovi su taman takvi da je ostalo još samo da im isti garantuju da će pobediti na izborima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Rada

15.09.2021 20:07

Djiki nisi ti nikakva opozicija, ti i ti tvoji masete rukama kako bi opet u nas dzep, Sve cete uraditi samo necete na izbore. Sutnuce vas i gazde, i njih ste opeljesili.obicna nula za sve vas. Gnjecavi ste.

Dobrica

15.09.2021 21:55

Krajnje je vreme da se Djilasu obeznedi mesto u KOVINU.

Anka

15.09.2021 22:29

Djilas nikada nije ni nameravao da izadje na izbore.

Mirjana

16.09.2021 10:43

Dok je on tu, opozicija se nikad neće sastaviti. Mora on svuda da bude mirođija a samo na svoje interese misli.