Kampanjom laži pokušali da unište ministra Vlade Srbije, sada se desio neočekivani preokret - Evo šta će biti sa Sinišom Malim
MFIN

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović izrekao je meru javne osude ministru finansija Siniši Malom, čija je doktorska disertacija, odbranjena na tom fakultetu, a potom, neosnovano osporena zbog zbog navodnog plagiranja, iako je ovim dokazano da je u pitanju autentičan naučni rad.

Dekan je, ovom odlukom, potvrdio da nije u pitanju plagijat već da su u pitanju određeni tehnički nedostaci, te je izrečena mera koja je uobičajena i važi za najstrožu kada je u pitanju pomenuti nedostatak.

Kampanja laži

Ministar Siniša Mali tvrdio je, od početka besomučne kampanje laži koja se vodila protiv njega, da nije u pitanju plagijat, a ove tvrdnje ministra potvrdio je i  dekan kada je de facto poništio odluku Senata kojom je Malom oduzeta doktorska titula.

Naučna analiza je pokazala da 90 odsto doktorskih radova ima nedostataka tehničke prirode kao sto je i tvrdio ministar Mali.

Na ovu odluku ministar Mali ima pravo žalbe jer se radi o drakonskoj kazni i  najstrožem penalu. Međutim, to nije oduzimanje doktorske titule.

Ministru vraćaju titulu doktora

Kako nezvanično saznajemo, ministar Mali će pokrenuti upravni spor protiv odluke Senata, a sasvim je izvesno da će taj zahtev biti usvojen i da će odluka o oduzimanju doktorske titule ponovo biti razmatrana.

Pravni eksperti koji su analizirali navedeni slučaj su šokirani postupkom koji je vođen pred FON-om, ali posebno odlukama Senata i dele mišljenje da će ministru Malom biti sigurno vraćen doktorat.

Ukoliko se zanemari činjenica da se primenjuju pravilnici koji imaju retroaktivno važenje, suprotno Ustavu Republike Srbije, ne može zanemariti da je i u ovom, očigledno manjkavom postupku, utvrđeno da sam rad nije takav da je moguće da se ministru Siniši Malom oduzme titula doktora nauka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading