SAHRANIO MITOVE ĐILASA, TADIĆA I JEREMIĆA Na televiziji N1 izrekao istinu: Vučić nije obećao Merkelovoj priznanje Kosova
Printscreen

Dr Milan Igrutinović iz Instituta za evropske poslove razbio mitove poraženog bivšeg režima:

"Vučić nije obećao Merkelovoj priznanje Kosova! Dobro je procenio kako sa njom treba da razgovara i doneo je politički profit koji nije mali!"

 

 

Igritinović je istakao da se predsednik Vučić u svojim obećanjima nije sigurno zaletao i da nije sigurno obećao priznanje nezavisnosti Kosova.

"Sigurno je obećao unapređenje sudstva ili brzu promenu Ustava, tako da je on sigurno dobro procenio kako sa njom treba da razgovara i kako da se prema njoj odnosi", dr Milan Igrutinović.

Podsetimo, Angela Merkel je izjavila da je kroz saradnju sa predsednikom Vučićem izgrađen odnos poverenja između dve zemlje.

- Hvala, dragi Aleksandre. Drago mi je što sam danas došla u Srbiju. Došli smo do odnosa punog poverenja i postigli ceo niz rezultata. Naše zemlje su blisko povezane. Pred Srbijom je još dug put, ali dogovorili smo potpisivanje niza ugovora između vlada dve zemlje, posebno u oblasti obrazovanja i klimatskih promena - rekla je Merkel.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading