POSLE ODLASKA MERKELOVE, VUČIĆ OBJAVIO SNIMAK Ovo je prava istina o odnosima Srbije i Nemačke
Instagram

Aleksandar Vučić, za koga kancelarka Nemačke Angela Merkel kaže da je čovek od reči, prikazao je koliko je Srbija ekonomski napredovala zahvaljujući politici koju je vodio otkad je postao predsednik Vlade, a kasnije i predsednik države.

"Kada sam postao predsednik Vlade 2014. godine, svega 17.000 ljudi u Srbiji radilo je u nemačkim preduzećima, danas 72.684 čoveka radi u nemačkim kompanijama.

Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner.

Tri puta smo uvećali svoju spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom, a više od ta tri puta uvećali svoj izvoz, opet zahvaljujući nemačkim kompanijama. Tako da za naš uspešan ekonomski razvoj dugujemo veliku zahvalnost i Nemačkoj, naravno Vladi kancelarke Merkel, i zbog stvaranja uslova i zbog toga što su uvek podržavali ulaganja u Zapadni Balkan i što im nije smetalo da se mi, kao i investicioni region, a ne samo kao tržište, pozicioniramo na evropskom tlu.", napisao je Vučić.

Komentari (4)

Loading
Sajicic

14.09.2021 11:38

Neupuceni bi trebalo da shvate da je Srbija kao mala zemlja van sistema EU itekako cenjena sto je ova poseta potvrdila.

Ruzica

14.09.2021 11:47

Takvi kao sto je Vucuc treba da vode Srbiju. Za ovo kratko vreme koliko je na vlasti, ucinio je vise za Srbiju i narod nego svi oni u proslednjih 50 godina.

Ivana

14.09.2021 22:28

Hvala Nemačkoj na velikoj podršci. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije uradio za Srbiju koliko predsednik Vučić.

Dragan

15.09.2021 03:12

Nemačka danas ima sve više svojih investitora u Srbiji a dobra saradnja sa svima je ono što Srbiju gura napred.