VELIKA POBEDA SRBIJE Nemačka postala najveći spoljnotrgovinski partner
Printskrin

 

Ministar finansija Siniša Mali bio je gost Jutarnjeg programa na Prvoj televiziji, gde je govorio o svim aktuelnim temama.

Ministar se na početku gostovanja osvrnuo na posetu nemačke kancelarke Angele Merkel našoj zemlji.

- Ovo je izuzetno važna poseta nemačke kancelarke, Nemačka je najveća ekonomska sila u Evropskoj uniji. Ovo je velika pobeda i za Srbiju i za predsednika Vučića. Merkel je rekla da je Vučić osoba koja drži svoja obećanja. Srbija je postala faktor mira i stabilnosti. Ono što je meni posebno važno, nama je Nemačka postala najveći spoljnotrgovinski partner - rekao je ministar.

O e-fiskalizaciji

Postojeći sistem fiskalizacije datira iz 2003. godine, istakao je Mali i dodao da Srbija novim modelom fiskalizacije ide u korak sa savremenim trendovima.

- Prelazni period za uvođenje efiskalizacije biće, na predlog privrede, šest meseci. Što manje sive ekonomije imamo, to će biti više prostora za povećanje plata i penzija, ali i za sprovođenje velikih projekata - kaže Mali.

Mali se osvrnuo i na činjenicu da se u ovom trenutku u Srbiji gradi sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica, kao i da je napravljena treća kovid bolnica u Novom Sadu.

Za uvođenje novog modela fiskalizacije, država će dati subvencije.

- Po prodajnom mestu i fiskalnom uređaju po 100 evra - podsetio je ministar.

Kao još jednu važnu karakteristiku novog sistema fiskalizacije istakao je - fleksibilnost.

- Neće više biti starih fiskalnih kasa, moći ćete da, umesto toga, koristite tablet, mobilni telefon... Idemo u korak sa vremenom - rekao je Mali.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading