DIREKTNA PROVOKACIJA IZ HRVATSKE Kaznite svakoga ko bude izneo srpsku zastavu 15. septembra
Shutterstock

 

Domovinski pokret reagovao je na izjavu Aleksandra Vučića koji je povodom “Dana srpskog jedinstva”  – pod sloganom “Srpstvo je vaskrslo” – objavio video na Tik-Toku na kojem glumac Petar Božović poziva Srbe “iz svih srpskih zemalja” da 15. septembra iznese zastave.

“Ova provokacija, nimalo slučajno, tempirana je baš u vreme kada se u Republici Hrvatskoj provodi popis stanovništva i ne možemo se oteti dojmu da je reč o dobro smišljenoj kampanji, koja bi Srbe u Hrvatskoj, iako ne žive u ‘srpskim zemljama’, ponovno trebala prikazati ‘ugroženima'”, kažu “domovini” u svom saopštenju.

“Osim što je huškački, Vučićev poziv je i prilično licemeran, s obzirom da je pre godinu dana u Subotici, zbog toga što je izneo hrvatsku zastavu na svom balkonu, uhapšen i kazneno prijavljen 51-godišnji Hrvat, dok su incidenti s našim zastavama u Srbiji gotovo uobičajeni”, napominju.

 

 

Vučićev mentor gazio je hrvatsku zastavu

Podsetili su potom na još jedan slučaj.

“Tokom poseta hrvatske parlamentarne delegacije Narodnoj skupštini Srbije, pre tri godine, Vučićev politički mentor Vojislav Šešelj zgazio je hrvatsku zastavu, a naše Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova svako malo mora ulagati prosvedne note zbog skidanje hrvatskih državnih zastava s naše rezidencije u Beogradu. O brojnim uništenjima i paljenjima naših nacionalnih obeležja na fudbalskim stadionima i drugim javnim okupljanjima širom Srbije, ne treba niti trošiti reč”, navode.

“Domovinski pokret poziva nadležna državna tela da skladno članku 26. Zakona o prekršajima, prijave i kazne sve one koji će 15. septembra iznesu srpske zastave u Republici Hrvatskoj“, zaključuje se u saopštenju. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading