HRVATIMA SMETA SRPSKA ZASTAVA Skandalozan tekst "Večernjeg lista", brutalan napad na Vučića i genocidna poruka preostalom narodu u novoj NDH
Foto: Ilustracija

- Opasnog se posla prihvatio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. On i njegova mašinerija osmislili su još jedan način bildanja svesrpstva. Pod egidom “Srpstvo je vaskrslo” prenosi na Tik-Toku (!) spot u kojemu se sve Srbe poziva da iduće srijede, 15. rujna, proslave još jedan novi praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Slavi se, inače, datum proboja Solunskog fronta 1918. Vučićevi su praznik izmislili još prošle godine, no obilježavanje je propalo zbog COVID-karantene - piše u tekstu za "Večernji list" Davor Ivanković.

 

 

Tekst je objavljen pod naslovom "Opasan posao: Vučić pozvao Srbe u Hrvatskoj da 15. rujna objese srpske zastave gdje god žive!"

Prosto je neverovatno da u jednoj zemlji Evropske unije u 21. veku nije dozvoljeno prikazati zastavu druge države. Hrvatska, koja je počinila genocid nad Srbima u toku II svetskog rata i etničko čišćenje Republike Srpske Krajine, Hrvatska koja je jedina imala logore za decu na prostoru Evrope sada se buni protiv zastave naroda kog su klali, ubijali i prognali. 

Ovakvim ekstremističkim stavovima preostalom srpskom narodu u Hrvatskoj da nema šta da traži u toj državi. Međutim, kao što je rekao Jovan Dučić: "Hrvati su najhrabriji narod, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide."

Podsećamo, Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave se obeležava 15. septembra i to je dana da svi Srbi ponosno istaknu svoje trobojke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading