MILO, USTAŠO! Izdajnik predsednik Crne Gore udario na Srbiju
EPA

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović na najbesprizorniji i najbestidniji način napao je u hrvatskim medijima Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića!

Đukanović je za hrvatski „Jutarnji list“ dao intervju pod naslovom: „Vučić bi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca. Mir I stabilnost regiona su ugroženi!“.

- Mi upravo proživljavamo najagresivniji napad velikosrpskog nacionalizma na crnogorsku državu I crnogorski identitet u našoj novijoj istoriji. Ovako nije bilo ni u vreme Miloševića - požalio se Milo Đukanović Hrvatima.

Đukanović je u svojim suludim tvrdnjama

Otišao toliko daleko da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio s Adolfom Hitlerom, a Srbiju sa nacističkom Nemačkom.

Hrvati: Čim padne Vučić, Vojvodina će se otcepiti!

Medijska hajka protiv Aleksandra Vučića i države Srbije svakodnevica je u Hrvatskoj. Mediji koji su pod kontrolom tamošnjeg režima to sprovode s ciljem da destabilizuju Srbiju. A sada su objavili tekst u kom se kaže da će ako se budu rešili predsednika Aleksandra Vučića građani Vojvodine moći da se otcepe i slobodno dišu.

- O ozbiljnosti Vučićevih izjava najbolje svedoči tvrdnja da je Crna Gora pokoravala Srbiju poslednjih 30 godina i da u tome neće uspeti. To je isto kao da je Hitler 1939. izjavio da neće dopustiti da Čehoslovačka pokori Nemačku - bez srama je izjavio Đukanović.

On je Srbiju optužio i za to da ima genocidne namere iako se on i DPS godinama bore da smanje broj Srba u Crnoj Gori i zabranjuju im da uče srpski jezik u školama, hapse, tuku i maltretiraju Srbe...

- Oni bi Kosovo, ali bez Albanaca. Kao što bi Crnu Goru, ali bez Crnogoraca - rekao je Đukanović, koji je nekada govorio pod trobojkom, a sinu dao ime po stricu četniku.

MILO, USTAŠO! Izdajnik predsednik Crne Gore udario na Srbiju

Tanjug/Tanja Valić

 

- Očigledno je da bi za Beograd Crna Gora bila jedina prava kompenzacija za Kosovo. Vučić često kritikuje bivšu vlast u Srbiji kako su „pustili Crnu Goru da ode“ 2006. godine. Kao da je bila deo Srbije - zaključio je Đukanović.

Na njegove sra-mne izjave za hrvatske medije reagovao je gradonačelnik Nikšića, funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević:

- Dok optužuje druge da su sluge Beograda, otišao je da leči rane i traži pomoć u Zagrebu. Time jasno pokazuje svoje mesto u hijerarhiji čiji je deo. Ma koje to mesto bilo, u Zagrebu mu se nalaze nadređeni. A Srbi ne mogu biti sluge Beograda jer su oni deo srpskog naroda. Do sada nacionalni Crnogorci nisu bili deo hrvatskog naroda, a da li će Milo krenuti da uspostavlja tu vrednost i da je među nacionalnim Crnogorcima nameće, ne znam. Znam samo da on nije prijatelj građanima Crne Gore - naveo je Kovačević.

Šešelj: Crno mu se piše!

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je Milo Đukanović pokušao državni udar izazivanjem nemira na Cetinju i da za to mora da odgovara.

- Državni udar je kad je neko već na vlasti, pa prekrši ustav i sebi prigrabi mnogo veća ovlašćenja nego što mu pripadaju. Upravo je to uradio Milo Đukanović - izjavio je Šešelj, i dodao da je potrebno pokrenuti postupak smene Đukanovića.

Na napade je odgovorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin:

- Kada Milo Đukanović kaže da neko pokušava gurnuti Crnu Goru u sukobe, a povede u napad na policiju i sveštenike SPC 1.000 huligana, onda ne može da vam bude žao što Đukanović više nije Srbin. Đukanoviću nije tema droga, organizovani kriminal, ekonomski kolaps Crne Gore, njemu suštinski nije tema ni SPC, pa ni Srbija ili srpski svet, njegova jedina tema, opsesija i frustracija je Aleksandar Vučić - rekao je Vulin, i dodao da „strah, mržnja i kompleksi prema Vučiću vode Đukanovića“.

MILO, USTAŠO! Izdajnik predsednik Crne Gore udario na Srbiju

Foto: MUP Srbije

 

- On ne shvata da je na spisku prioriteta Aleksandra Vučića veoma nisko i da on za Vučića nije ni takmac ni predmet interesovanja. Milo Đukanović se pojavi u našoj politici samo kada ugrozi stabilnost Crne Gore i počne da preti Srbima. Osim toga, on Vučiću nije ni po čemu važan. Vučić je jedini lider na Balkanu koji iskreno želi mir uprkos Đukanoviću i ostalima koji svoj dan počinju i završavaju s Vučićem. Crna Gora može da bude spokojna kada je u pitanju Vučićeva politika, ali Crna Gora ima razloga da bude veoma zabrinuta zbog politike Đukanovića - zaključio je ministar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Rada

12.09.2021 07:37

Poslednji trzaji u zverinjaku. Stize i bozija i zemaljska pravda i za ovo zlo. Moze koliko hoce i kako hoce ali niko ne moze dokle hoce pa tako i on. Tesko je gubiti milione kad ti plene nezakonito. To njega boli. Sad grize i ujeda koga stigne.

Jovo

12.09.2021 09:38

Milo je ološ i otpad Srpskog roda, Njegoš se zbog ovakve bagre u grobu prevrće.