"Vučić je kriv"
Printscreen/ Prva

 

Sonja Biserko, Dinko Gruhonjić, Tonino Picula i ostali u glas poručuju:

Vučić je kriv što je uspelo ustoličenje Joanikija na Cetinju!

Nije ovo kampanja protiv Vučića kao pojedinca, nego kampanja protiv jake Srbije!

Hajka koju su ovih dana protiv države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića započeli jedna od vodećih lobistkinja za nezavisno Kosovo, Viola fon Kramon, a zatim i stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Tonino Picula, dobila je novi vetar u leđa!

Naime, grupa koja sebe naziva nezavsinim intelektualcima, predvođena Sonjom Biserko, Dinkom Gruhonjićem i Milivojem Beslinom poslala je pismo zapadnim ambasadama u Podgorici u kome se obrušila na predsednika Srbije, Srpsku pravoslavnu crkvu i njenog patrijarha.

Printscreen

 

 

U pismu se Vučić i Srbija optužuju da su promoteri jedne sekte kakva je po njima SPC, a mitropolit Joanikije se naziva crnogorskim otpadnikom.

Dalje Biserko i Gruhonjić (koji se divio novinarskim tekstovima Marinike Tepić u kojima je pisala o srpskim koncentracionim logorima za Hrvate) udruženi s ostalim “intelektualcima” kazu da crnogorska vlada koju “kontroliđe Vučić” “želi od građanske Crne Gore napraviti šovinističku i nacionalno homogenu pokrajinu Srpskog sveta u kojoj neće biti mesta za nesrbe.

Mi na to nećemo i ne smemo pristati! Identičan scenario, pod okriljem projekta Velike Srbije, rasturio je Jugoslaviju, praćen genocidom, etničkim čišćenjem i najmasovnijim ratnim zločinima u Evropi nakon Drugog svetskog rata”.

Wikipedia

 

 

Prethodnih dana je Tonino Picula sa zvanične evro pozicije kukao kako su rasterani mirni protestanti koji su stajali na barikadama od guma i balvana.

Zaboravio je Picula da je njegova država proterala 250.000 Srba, a glavni izgovor je bio da neće Hrvatska više nikad dozvoliti balvan barikade u svojoj državi. Sve u svemu, jasno je da ovo nisu udari na Vučića kao pojedinca, već na jaku i snažnu Srbiju, koju je upravo Vučić podigao sa kolena.

YT/ N1

 

 

Za vreme Tadića, Đilasa i Jeremića, dok nam je ekonomija bila unakažena, vojska praktično nepostojeća, dok se nisu gradili putevi i plate bile male, svima smo odgovarali samo za plasiranje proizvoda u naše prodavnice i ni za šta viđe. Sada, kada smo ustali, kada plate rastu, putevi se grade, kada izvozimo sve više, kada ljudi kod nas dolaze u potrazi za poslom i zaradom, sada se neko odjednom dosetio da se opet zavrti priča o lažnoj srpskoj hegemoniji i teritorijalnim pretenzijama.

Dok smo samo služili I bili slabi nikome nismo smetali. Sada, kada Srbija raste, za to je kriv tamo neki zli Vučić, koji je svojoj vladi rekao da mora da gradi puteve, da moraju da rastu plate i penzije, da moramo imati snažnu vojsku, da moramo biti šampion u broju vakcina, da moramo da imamo najbrže rastući BDP! I

tog i takvog Vučića, koji ne da na Srbe u BiH, koji čuva Srbe na KiM, koji nije dozvolio da se ponižava naša crkva u Crnoj Gori, takvog Vučića treba zgaziti.

Treba ga proglasiti za krvoloka, za remetilački faktor, treba dovesti neki drugu vlast u Beogradu, koja ce nas vratiti u ponizni stav iz 2010-te godine na primer.

Srećom, kad se vide imena potpisnika i onih koji kritikuju, koji napadaju Vučića i jaku Srbiju, našem narodu je odmah sve jasno. Samo čitajte imena onih koji napadaju i nećete imati nikakvu dilemu da li je Srbija na pravom putu!

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Sofija

08.09.2021 10:12

Врло је ружно што нама Србима држе предавања неки тзв европски парламнтрац који је заборавио чињеницу колико се његова држава огршила о нама .Где припадници нашег народа живе и даље у 21 веку на маргину друштва без воде струје

Мијо

08.09.2021 10:31

Опозиција свакако је увек водила прљаву кампању када су они водили ишта да је ваљало. Они су ову земљу уништили и најоштрије осуђујем овакво њихово понашање. Нико није луд да подржи лопове да се поново врате на власт и да уништавају ову земљу.

ivan

08.09.2021 11:09

Srbomrzsci nece uspeti u nameri da nas vrate sa pravog puta!