Srpske inovacije, hotele i banje videće ceo svet
Promo

Prijave za nedelju „Urbanog i ruralnog razvoja“ do 20. septembra.

Domaća građevinska operativa, investitori, projektanti, izvođači radova, predstavnici kompanija iz komunalnog sektora, predstaviće svoje potencijale, projekte i inovativna rešenja u nedelji „Urbanog i ruralnog razvoja“ od 1. do 5. novembra na najvećoj izložbi na svetu - „Ekspo 2020 Dubai“.

Ova tematska sedmica posvećena je razvoju pametnih gradova i njihovoj održivosti, a domaći privrednici će moći da upoznaju investitore i potencijalne partnere iz 190 država.

„Nedelja urbanog i ruralnog razvoja je izuzetna prilika da se kompanije iz Srbije predstave širokom spektru potencijalnih partnera iz celog sveta. Brojne države imaće svoje privredne delegacije, a Srbija će svoje potencijale predstaviti kroz susrete privrednika i na investicionoj konferenciji uz prisustvo renomiranih partnera“, kaže Marko Selaković, šef kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju i B2B direktor „Ekspo 2020 Dubai“.

Projekti iz Srbije na investicionoj konferenciji 1. novembra

Na ovom događaju biće predstavljeno nekoliko većih gradova iz Srbije u kojima su realizovani ili su u toku najznačajniji građevinski projekti, i tačke u kojima vidimo najveći potencijal za dalji razvoj, kaže Radoš Gazdić, direktor Razvojne agencije Srbije (RAS).

„Građevinski sektor u Srbiji ima značajan udeo u našem BDP-u i poslednjih godina je u ekspanziji. Investiciona konferencija biće idealna prilika da se zainteresovanoj javnosti, prvenstveno potencijalnim investitorima, da jedan opšti pregled građevinskog sektora u Srbiji, ali i pojedinosti istog, u kojima postoje najveći

potencijali za razvoj kao što je to, na primer, ulaganje u hotelske i banjske kapacitete“, navodi Gazdić.

Prema njegovim rečima, Srbija je sa 50 banjskih i klimatskih mesta i više od 1.000 izvora vode širom zemlje, veoma atraktivna investiciona destinacija.

Sve informacije na sajtu PKS

Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i dostave Privrednoj komori na mejl: gradjevinarstvo@pks.rs. Sva neophodna dokumenta nalaze se na https://pks.rs/dubai-expo-2020. Pored nastupa na Ekspou, besplatnih letova i lokalnih transfera, za kompanije koje žele da istraže tržište i počnu svoje poslovanje u UAE, obezbeđena je puna podrška kroz Poslovni centar Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.

Brojke

2.000 kvadratnih metara je površina nacionalnog paviljona Srbije u Dubaiju.

9 tematskih nedelja održaće se tokom „Ekspo 2020 Dubai" od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading