ŠTA JE ČANAK RADIO NA VEČERI SA MILOM ĐUKANOVIĆEM? Šešelj otkrio mračnu prošlost lidera LSV, pa progovorio o pokušaju prevrata u Srbiji
Foto: Pink TV printscreen

 

- Pa, Čanak je iz izdajničke porodice. Njegovi otac i majka su bili zakleti autonomaši, a otac mu je umro kao član predsedništva Autonomne pokrajine Vojvodine, a pre toga je bio i autonomaški gradonačelnik Novog Sada. To je duboko u njega usađeno. Čanak je strani plaćenik. Sve naše službe znaju da novac prima od Albanaca, Hrvata, bosanskih muslimana i montenegrina - rekao je Šešelj.

On kaže da se Nenad Čanak mora izbaciti iz vlasti u Novom Sadu, da mu se ne smeju skupljati potpisi za izbore i da mora biti izbačen iz vlasti na republičkom nivou. 

ŠTA JE ČANAK RADIO NA VEČERI SA MILOM ĐUKANOVIĆEM? Šešelj otkrio mračnu prošlost lidera LSV, pa progovorio o pokušaju prevrata u Srbiji

Foto: Dejan Briza

 

 

Vojislav Šešelj kaže da Čankovo vređanje SPC više nije pitanje slobode govora, već otvoreno neprijateljsko delovanje prema srpskom narodu, prema srpskoj crkvi i prema Srbiji u celini.

- Tu se postavlja pitanje dokle on može biti tolerisan na televizijama sa nacionalnom frekvencijom - rekao je lider radikala.

Odnos prema rimokatoličkoj crkvi

Odgovarajući na pitanje u kojoj meri je sam iznosio negativne komentare o rimokatoličkoj crkvi, Šešelj kaže da je on pre svega govorio o nekim papama.

- Neke rimske pape sam nazvao zločincima, npr. Jovana Pavla II i Benedikta XI, a otkad je izabran papa Francisko ja nisam napadao ni rimokatoličku crkvu, ni njega. Veoma cenim i poštujem što je sprečio da se Stepinac proglasi svecem, a još bih ga više poštovao kada bi otišao u Jasenovac i klečao u znak pokajanja zbog toga što je nekoliko stotina rimokatoličkih sveštenika u II svetskom ratu na prostoru NDH lično i neposredno učestvovalo u zločinima nad srpskim narodom - rekao je Šešelj.

Šešelj je podsetio da mu je Jovica Stanišić pričao da je UDBA finansirala Čanka sa 300 maraka devedesetih godina kako bi ogadio narodu ideju autonomaštva.

O večeri Čanka sa Milo Đukanovićem, Šešelj kaže da je Čanak na večeru sa Milom otišao da primi naloge i da za to uzme pare. 

Odgovarajući na pitanje da li to mešanje Crne Gore u unutrašnje stvari Srbije, Šešelj kaže da je Đukanović već potkupio najgoru mafiju u Srbiji i da je pokušao da organizuje ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da napravi prevrat u Srbiji. 

- Iza Velje Nevolje i Marka Miljkovića stoji Milo Đukanović lično - rekao je Šešelj i dodao da je u svemu velika uloga i Brane Mićunovića. 

Šešelj kaže da ideju o vojvođanskom identitetu odmah treba saseći u korenu. Lider radikala je rekao i da odmah treba smeniti Gordanu Čomić sa ministarske funckije, a njeno neprimereno gostovanje na TV "Prva" okarakterisao je kao "ludačko".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Vojvođanin

30.08.2021 16:07

Ovo je jedno govedo.Stranka koju vodi nema ni 3% podrške u narodu ,a čovek u medijima kao da je na vlasti.

Ja

30.08.2021 17:01

Ja znam Canka i njegovu porodicu. To je covek koji ceo zivot zivi od raznih donacija za svoje delovanje, zato mu je i razlicito. On nikad nije dinara radom zaradio. Sicardzija.

Romi

30.08.2021 17:55

Ovog krmka zvanog Canak kao tu Comicku i prema svima koji razbijaju Srbiju i rade protiv drzave treba odmah strpati u zatvor.p

Pero

05.09.2021 18:18

Nije problem Čanka ideologija već novac . On je čovek koji u životu ništa nije radio niti zna što raditi pa živi od donacija srpskih neprijatelja.Što više iritira Srbe više novca. Čanka u "životu" održavaju pojedini TV voditelji dajući mu prostor kao kakvoj dvorskoj ludi a on to spretno koristi.