ŠEŠELJ SAHRANIO SNOVE SEPARATISTA O "VOJVOĐANSKOJ NACIJI" Odžić uništen u direktnom duelu - Vi možete da kažete i da ste marsovac
Foto: Printscreen TV Prva

Šešelj je objasnio da zaista ljudi u Vojvodini žele da se izjašnjavaju kao Vojvođani na popisu, ne bi im trebao niko sa strane poput Nenada Čanka, Aleksandra Odžića i Gordane Čomić da im kažu kako da se izjasne na popisu.

Zamenik lidera radikala je podsetio i na mračnu prošlost onih koji promovišu lažni vojvođanski identitet. Šešelj je objasnio da se radi o istim ljudima koji su podržali Mila Đukanovića u otimanju srpskih svetinja u Crnoj Gori, da se radi o potpisnicima nacističkog "apela 88", da se radi o ljudima koji promovišu laži o izmišljenom genocidu u Srebrenici i koji podržavaju lažnu državu Kosovo, a za Srbe tvrde da su sami krivi za bombardovanje 1999. godine. 

- To je samo jedan atak na srpski nacionalni identitet i za dalju razgradnju Srbije - rekao je Šešelj.

ŠEŠELJ SAHRANIO SNOVE SEPARATISTA O

Foto: Printscreen TV Prva

 

 

Aleksandar Odžić pokušao je da obmane javnosti pričom o pravu da se neko izjasni kako želi, što postojećim zakonom nije ni zabranjeno, ali se Vojvođanin ne može podvesti pod posebnu nacionalnost prilikom upisivanja podataka u zvanične podatke o nacionalnosti popisivanih lica.

- To je klica jednog novog separatizma. Perfidno se pokušava da se uvede novo izjašnjavanje. Vi možete na popisu da kažete i da ste marsovac. Nečuveno je i skandalozno da neko vama govori sa najvišeg državnog nivoa, a ministarsko mesto to jeste, kako ćete vi da se izjasnite na popoisu. To je nepoznato u demokratskom svetu - rekao je Šešelj.

On je podsetio i na istorijsko iskustvo sa lažnom crnogorskom nacijom. Šešelj takođe objašnjava da će slediti zalaganje separatista da Vojvodina postane republika i da postoji vojvođanski jezik.

Građani su u anketi koja je bila aktuelna u toku emisiji izneli mišljenje da "Vojvođanin" ne može biti nacionalnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading