BEOGRAD SPREMA IZNENAĐENJE ZA PRIŠTINU? Šešelj izneo ideju koji će saterati Albance u ćošak (VIDEO)
Foto: Dejan Briza

Podsetimo, Todosijević je prvostepeno osuđen zbog izjave povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu.

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju - izjava je Todosijevića zbog koje je početkom aprila protiv njega pokrenuta i istraga.

Šešelj je ukazao na to da Srbija mora pažljivo i diplomatski da odgovori na ovakve provokacije Prištine poput ove.

- Ne bi bilo pametno sada reći da nećemo da idemo na pregovore dok se to ne reši, jer će onda iz Prištine reći da Srbija minira pregovore. Ipak za koji dan je najavljen nastavak pregovora, ali oni ne treba da budu na najvišem nivou, ne treba da ide predsednik republike. Može da ode neki ministar ili neki državi funkcioner nižeg ranga i da kaže da mi nemamo o čemu novom da pričamo dok se ne oslobodi Todosijević i dok mu se ne obezbedi fer i pošteno suđenje pred sudskim većem koje će činiti dvojica Srba i jedan Albanac kako je definisano Briselskim sporazumom - rekao je Vojislav Šešelj.

Predsednik SRS je naveo da je to bio i uslov da se srpski sudovi uvedu u privremene prištinske institucije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading