VUČIĆ PREDAO DOKUMENT OD IZUZETNE VAŽNOSTI DODIKU Glasanje 15. septembra
Printscreen

"Ugostio sam danas Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH. Vodili smo suštinske razgovore o budućnosti celog regiona, posebno razmatrali inicijativu Otvoreni Balkan, ali i konkretne projekte, poput izgradnje dela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine.

Saglasili smo se da je saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.

Naše zajedništvo i jedinstveno delovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, istorijskog sećanja ni jednog trenutka ne sme biti dovedeno u pitanje.

Stoga, želim da obavestim javnost da sam predsedniku Dodiku predao prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma koji bi trebalo da usvoji skupština Republike Srpske i skupština Republike Srbije na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra.", objavio je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Minja

26.08.2021 13:54

Ovo je veoma vazan dokument za nasu drzavu i za nase gradjane, za ans Srpski narod!

Gaga

26.08.2021 16:39

VELIKI LJUDI I NE SAMO U VISINU. BLAGO SRBIMA KAD VAS IMAJU. ŽIVELA SRBIJA.

stevo

26.08.2021 17:52

Jedinstvo srpskog naroda je najvaznije i svakako da ce Srbija biti uvek uz RS i biti joj podrska

Ksenija

26.08.2021 19:22

Jezik i pismo su obeležja svakog nacionalno identiteta, moramo ih sačuvati. Nadam se da ce se ovaj zakon usvojiti.

Ksenija

26.08.2021 19:23

Istina je da ne smemo da dozvolimo bilo kakve sukobe, ali ne smemo ni saginjati glavu i uvek ćutati, vrlo težak posao za predsednika