ČANAK PONOVO UDARIO NA SRBIJU Lider LSV nesmetano nastavlja svoju hrvatsku propagandu
Foto: Happy TV Printscreen

- Marka Fumića iz Hrtkovaca su u dvorištu njegove kuće napali nepoznati ljudi i davili ga žicom. Spasle su ga komšije, a počinioci pobegli. Kada je otišao u policiju da prijavi slučaj, zatekao je počinioce kako piju kafu sa policijom - tvrdi Čanak na Tviteru.

Međutim, Nenad Čanak nije naveo dokaze za svoje tvrdnje. Sa druge strane, "Glas javnosti" je svojevremeno došao do podataka da je Fumić regrutovao dobrovoljce u Zenge i prikupljao novac za HDZ.

- Bivši policajac iz Hrtkovaca, Marko Fumić je početkom devedestih u Hrtkovcima organizovao prikupljanje novca za HDZ, regrutovao dobrovoljce u Zenge, a potom se iz ovog mesta i preselio u Hrvatsku. Njegove aktivnosti i ponašanje poslužili su kao povod za događaje u Hrtkovcima, u vreme kada se doseljavaju izbeglice iz Hrvatske i Bosne, radi razmene kuća - navodi se u dokumentima koje je posedovala redakcija Glasa.

Ove informacije Nenad Čanak, koji je svojevremeno prisustvovao skupu "Srijem Hrvatskoj", nije naveo.

Podsećamo, svi Hrvati koji su otišli iz Hrtkovaca, prethodno su razmenili svoju imovinu sa ranije proteranim Srbima iz Tuđmanove Hrvatske. U toj razmeni su Hrvati bolje prolazili jer su imali mogućnost da više puta putuju u Hrvatsku kako bi birali srpske kuće u koje bi se naselili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Petar

25.08.2021 14:57

Canak je veliki folirant i mesetar! Taman posla da on ne zna istinu!

Amater

25.08.2021 17:59

TREBA MU POMOCI...KOJI BROJ PELENA NOSIS I KOLIKO NA DAN MENJAS....