DRAGAN BJELOGRLIĆ I SERGEJ TRIFUNOVIĆ SLAVILI UBICU SRBA JOVANA DIVJAKA Posle "Je*ala te Dara iz Jasenovca", isplivalo još mračnih tajni iz prošlosti
Alo/ Ilustracija

Glumac Dragan Bjelogrlić napao je i mučki tukao pesnicama u glavu reditelja Predraga Gagu Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Kako Antonijević svedoči povod je korupcionaška afera koju je razotkrio kada je obelodanio da mu je Bjelogrlić nudio mito kako bi podržao film "Jesen samuraja". Antonijević navodi i dugu istoriju mržnje koju prema njemu gaji glumac, a kao još jedan razlog sukoba navodi i film "Dara iz Jasenovca".

DRAGAN BJELOGRLIĆ I SERGEJ TRIFUNOVIĆ SLAVILI UBICU SRBA JOVANA DIVJAKA Posle

Printscreen

 

Reditelj filma tvrdi da je Bjelogrlić vodio besramnu kapmanju protiv dela u kome se prikazuje stradanje i genosid nad Srbima u NDH.

Da stvar bude još skandaloznija, Antonijević kaže da je Bjelogrlić dok ga je tukao vikao "Je*ala te Dara iz Jasenovca".

– Ja sam samo obelodanio njegova pisma, što mi je nudio mito, i onda je to otišlo u tužilaštvo, on je sad besan zbog toga jer je to razotkrilo način na koji je on funkcionisao. Svi to u profesiji znaju, svi, da je to tako. I onda odatle velika mržnja prema meni, a posle ovo za Jasenovac da ne pričam šta je sve doprlo do mene, i koje sve konkretne stvari imam kako je radio protiv filma. Njemu je važno da ode na Sarajevski filmski festival, meni nije.

DRAGAN BJELOGRLIĆ I SERGEJ TRIFUNOVIĆ SLAVILI UBICU SRBA JOVANA DIVJAKA Posle

Printscreen/PinkTV

 

Antonijević ističe da je on pozvao policiju.

– Ja sam pozvao policiju, išli smo da damo izjavu, svedoci neki i ja, valjda su i njega odveli da da izjavu. To već ne znam ništa da vam kažem, to sada verovatno ide tužilaštvu. Snimci postoje, kamere postoje, sve je snimljeno. Na deset metara smo bili sve to vreme koje smo proveli u istom objektu. Niti bilo kakvog verbalnog kontakta, niti bilo šta. Vidi se kompletan njegov napad na mene. Imam podlive, kako ne bih imao kad sam bio vreća za udaranje – kaže režiser.

– Šta sam mogao da uradim, bio sam u ležećem stavu na onom niskom trosedu i ovaj divljački nasrće na mene, udara me, nisam imao šanse da se pomerim. Prvo dobijam udarce, pa onda vidim šta se dešava.

Bjelogrliću žao što je ubica Srba Jovan Divjak uhapšen

Da u celoj priči o izrazitim antisrpskim stavovima Dragana Bjelogrlića, ali i mnoštva drugih izdanaka FDU ima istine, svedoče i događaji iz Sarajeva kada je, u društvu još jedne ikone autošovinizma i srbofobije Sergeja Trifunovića, napravio skandal pljunuvši na srpske žrtve rata u BiH.

Dragan Bjelogrlić je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak koji je u to vreme bio uhapšen u Beču, zbog ubistva 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

- Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to rešiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras - rekao je tada Bjelogrlić u intervjuu Radio Sarajevu.

DRAGAN BJELOGRLIĆ I SERGEJ TRIFUNOVIĆ SLAVILI UBICU SRBA JOVANA DIVJAKA Posle

Tanjug

 

On je dodao da pretpostavlja da je Divjak "uhapšen za nešto što mu se pripisuje za nešto što se desilo za vreme rata u Sarajevu".

 
- Prvi put kada sam došao u Sarajevo na Sarajevo film festival 1998. godine proveo sam dobar deo dana sa Jovom, pričali smo sve i svašta. Tada sam bio sa pokojnim Mirzom Delibašićem i Davorinom Popovićem i tada smo svi zajedno otišli na ručak. Čak smo i u "Mliječnom putu" imali jednu scenu zajedno. Često smo se viđali po Sarajevu i razgovarali. Osim prvog dana nikada sa njim nisam pričao o politici i o dešavanjima u ratu. Uvek smo pričali o nekim drugim stvarima - rekao je Bjelogrlić.

Stari autošovinista Sergej Trifunović

Osim Bjelogrlića ispad na sarajevskoj premijeri filma "Montevideo, Bog te video" napravio je još jedan srpski glumac Sergej Trifunović koji se pojavio u majici s likom Jovana Divjaka.

Trifunović se na zabavi posle projekcije filma "Montevideo, Bog te video" u bioskopu "Miting point" u petak uveče pojavio u majici sa belim obrisima penzionisanog generala Armije RBiH i natpisom "SaraJovo". Trifunović, koji u "Montevideu" ima tek epizodnu ulogu, uslikan je kako se, okružen hostesama, zadovoljno smeška posle premijere.

Komentarišući skandal, glumac je rekao da se radi o slučajnosti, a ne o gestu.

- Bili smo na žurci povodom filma "Montevideo" u bioskopu "Miting point" u Sarajevu gde se igralo i zabavljalo i ja sam se oznojio i hteo da odem u hotel da promenim majicu, a neko mi je u gužvi rekao - Nema potrebe, imamo par majica i dobacio mi neku crnu u najlon kesi - rekao je Trifunović.

Zanimljivo je da su pojedini federalni portali objavili fotografije na kojima se vidi Trifunović u košulji ispod koje se vidi majica sa likom Divjaka.

DRAGAN BJELOGRLIĆ I SERGEJ TRIFUNOVIĆ SLAVILI UBICU SRBA JOVANA DIVJAKA Posle

Printscreen

 

Trifunović je kazao da je video da je na majici bila silueta ljudskog lika.

- Meni je ličilo na papu Vojtilu, pa sam ga u šali upitao: "Jel' to papa"? - "Nije, ovaj ti je pravoslavni", dobacio je neko kroz smeh, a ja sam se na brzinu presvukao. Atmosfera je bila vrlo prijateljska i ni na kraj pameti mi nije padalo da bi moglo biti ikakvih problema - rekao je Trifunović.

On je tvrdio da je za Divjaka prvi put u životu čuo kada je ekipa filma iz Mostara kretala za Sarajevo i kad je neko javio da su u Sarajevu demonstracije zbog hapšenja Divjaka.

- Izvinjavam se ako sam ovim aktom bilo koga povredio, zaista nije bilo namere - rekao je Trifunović.

Iz produkcijske kuće režisera filma Dragana Bjelogrlića "Intermedia network" saopšteno je da Trifunović nije došao u majici sa likom Divjaka na premijeru, već je najverovatnije kasnije obukao.

- Uostalom, to je njegova lična stvar i njegov lični nastup - naveli su saopštenju produkcijske kuće.

Zanimljivo je da je Trifunović u jednom intervjuu pre nekoliko godina govorio o zločinima nad Srbima koji prolaze nekažnjeno uključujući i onima koje je počinio Naser Orić, saborac Jovana Divjaka iz Armije RBiH.

Posle Bjelogrlićevog i Trifunovićevog ispada na "Fejsbuku" se pojavila grupa koja poziva na bojkot filma "Montevideo, Bog te video".

"Fejsbukovci" su Bjelogrlića nazvali modernim Vukom Brankovićem i pripadnikom antisrpskog pokreta i da je pokazao koliko nema osećaj pripadnosti i solidarnosti sa svojim narodom, koji se borio za opstanak u BiH.

Na bojkot filma "Montevideo, Bog te video" pozivali su tada širom Republike Srpske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Rada

24.08.2021 16:20

Kazem, jednom sve ispliva i ono dobro i ono lose i jako lose. Ovo je jako jako lose. Sad me je sramota sto su ova dvojica iz moga roda i naroda .

Ani

24.08.2021 16:44

Trifunović dete komunizma, majka ne Srpkinja. Sta je čudno?

Ivana

24.08.2021 22:00

Sramota da dva glumca i reditelja pljuju po delima jednog drugog. Sramota zaista, ovo je zaista strašno kakve poruku drštvu šalju.

Dragan

25.08.2021 03:12

Normalno da je priznao napad šta mu drugo preostaje a sada će za to i da odgovara.

Jovan

26.08.2021 17:15

Није ми јасно што живе у Србији ако је мрзе. Само размислимо да ли и даље треба гледати серије и филмове оваквих силеџија и издајника. Овај напад је био најмање за две године робије. Шта ће бити-вероватно ништа.