Solanin đakuzi i Klintonove štikle
Foto: Alo/Dejan Briza

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Odgovaram istovremeno i Draganu Šormazu i Dragani Rakić i Demokratskoj Stranci, iz prostog razloga što oni faktički već nastupaju kao neformalna koalicija: ujedinjeni protiv Aleksandra Vučića, preko mene i Aleksandra Vulina, i protiv svega što je Srpsko, a Bogami i Rusko i Kinesko.

Sve ono što smeta Gospodinu Šormazu (čitaj: njegovim gazdama), smeta i Gospođi Rakić i Demokratskoj Stranci (čitaj: jednim istim gazdama) – sa jedinom razlikom što je DS odavno prestala da realno postoji, baš kao i nekadašnja Šormazova DSS, ali on se snašao i preleteo u novu političku reinkarnaciju, roneći glavom gde drugi ne bi ni nogom: kao pravi pravcati Ronin. 
Tu mu je naravno najviše pomoglo tajno znanje iz tehnike za poslove radnih odnosa.

Šef Srpske delegacije u parlamentarnoj skupštini NATO-a, narodni poslanik i profesionalni političar (po sopstvenim rečima) a po struci tehničar za poslove radnih odnosa (šta god to značilo), mašina za mlevenje opozicije (opet po sopstvenim rečima), pocepani šporet sa otpada (po rečima jednog njegovog kolege iz parlamenta, i to marke Smederevac – opet po Šormazovim sopstvenim rečima), vrhunski stručnjak za imunologiju (koji zna da Kineska vakcina ništa ne valja – i da je jedino Fajzer dobar), vrhunski stručnjak za političku ekonomiju i makroekonomiju (koji savršeno pouzdano zna da je Američka Država Teksas ekonomski i u svakom drugom smislu neuporedivo jača od kompletne Ruske Federacije, a kamoli Sjedinjene Američke Države kao celina), ali i slavni poslodavac Mace Diskrecije alias Senade Nurkić (finansijski vrlo darežljiv, po njenim sopstvenim rečima: ljubitelj jahanja i gaženja štiklama – sve za samo tričavih 5000 evra narodnih para po seansi, što je znatno viši iznos od svih njegovih zvaničnih plata zajedno – ali plemenitost i velikodušna darežljivost našeg narodnog poslanika Gospodina Šorgmaza, izgleda da zaista nema granica). 

No može biti da dobija i po koji dinar ili dolar džeparca i sa strane, čisto da mu se nadje, ko zna? Očigledno je da narodni poslanik Gospodin Šormaz nije nimalo slučajno izjavio: budimo ljudi, iako smo političari! Koliko bi mu samo na ovom uvidu pozavideo pokojni  Branislav Nušić, da je danas živ? Dokumentarna Komedija Šormaz ili Autošovinistička Farsa bi nadmašila mnoge, ne samo Nušićeve komade! Što bi rekao naš narod: Sureality Show.

Verovali ili ne, ali ispostavilo se da je ova renesansna ličnost i vrhunski pravni stručnjak, modni dizajner (naročito po pitanju majica), kao vrhunac svega čak i vlasnik ličnog vremeplova! On leti kroz vreme i vremena u raznim pravcima, po volji i po potrebi, pa čak može da boravi i u više vremena i epoha istovremeno a ipak paralelno: u pitanju je ne samo naučno, već čak i logičko čudo!

Tako je naš (samo igrom slučaja Srbin: nemojte mu suviše zameriti tu gotovo neoprostivu manu, amerikanizovao bi se on najradije odmah: stopostotno i bez ostatka - ali mora prvo da zasluži!) Herbert Džordž Vels, nepobitno i izvan svake razumne (pa čak i nerazumne) sumnje utvrdio, da su za sve probleme u Srbiji danas (ako ne i šire) krive devedesete godine dvadesetog veka! Nikako da prodju, evo traju li traju i dan danas, i možda će potrajati vekovima ili čak milenijuma u Srbiji – Šormaz je zajedno sa Demokratskom Strankom utvrdio da ovde zakoni vremena i prostora ne važe, i za to će najverovatnije dobiti Nobelovu Nagradu za Fiziku, ali takodje i za Mir, jer je otkrio uzrok svih svetskih sukoba, nemira i ratova upravo ovde, u Srbiji: Devedesete!

Sa izuzetkom 1999. – Milosrdno-Andjeoske Godine, naravno! – kada je NATO konačno krenuo da nas oslobadja od nas samih. A potom i Haški Tribunal: da nas oslobadja od Srpskih Heroja, koji su samo sramotili Srpsko ime suprotstavljajući se pravednim agresijama Muslimana, Hrvata i Šiptara, ali čineći pri tom i najneoprostivije: suprotstavljajući se, što je najgore uspešno, NATO-u: šampionu mira i demokratije. 

Hag je sve Srpske Heroje kojih se dočepao, naravno isključivo za Srpsko dobro i u najboljem Srpskom interesu, preobrazio kao nekom čarolijom, pravom plemenitom magijom: u osuđene ratne zločince - da bi ljudi kao Gospodin Šormaz (kandidati za pretvaranje iz gnusnih larvi Srba u divne Leptire Amerikanaca) mogli što više da ih žigošu i da ih se gnušaju, da ih se što ponosnije i pravednije, što demokratskije i plemenitije odreknu, a time i sebe i celokupnog Srpskog naroda: te tako i sebe i sve nas spasu bede. Plemenit je to cilj! I više nego plemenit! 

Zahvaljujući narodnom poslaniku Šormazu, mi smo sada konačno u prilici da jednom zauvek shvatimo: u majcama je problem, a ne u osiromašenom uranijumu. Treba dizati tužbe i hapsiti ljude zbog majica – upravo to je najveći Srpski problem. Osiromašeni uranijum kažu stručnjaci, zapravo je zdrav, onima koji su nam ga darivali treba da budemo večito zahvalni, i naravno nikada, ni u najluđem snu ne smemo ni pomisliti – da ih tužimo za takvo jedno, u suštini vrlo plemenito delo.

Ni posle više od dvadeset godina Gospodin Šormaz ne preti javnom tužiocu – da mu daje 48 časova fore, inače će on podneti tužbu – jer osiromašeni uranijum i stotine milijardi neisplaćene ratne odštete za nezakonitu vojnu agresiju NATO-a na suverenu Srbiju bez dozvole UN i apsolutno protivno Međunarodnom Pravu: nisu vredni podnošenja tužbe. Ali zato majce! 

E to je već sasvim druga, i neuporedivo ozbiljnija stvar, koja se ni u kom slučaju ne može i ne sme tolerisati: da je barem na majcama prikazan Gospodin Havijer Solana, veliki Srpski prijatelj, ili makar Gospodin Bil Klinton – na primer u haljini i u cipelama sa visokim štiklama koje je povremeno voleo da oblači, sa sve karminom – skoro nalik na Macu Diskreciju! 

Dok je Maca jašila i gazila štiklama Gospodina Šormaza, sada najzad shvatamo: on je uživao zamišljajući Bila Klintona kako tepisima bombi sa osiromašenim uranijumom, ali i štiklama – namilosrdno gazi Srbiju – u Operaciji Milosrdni Anđeo. A Solana je, naravno, ugrejao vodu, i pripremio Đakuzi. Na red čekaju Gospođa Dragana Rakić i cela Demokratska Stranka. 
Čujemo i šta kažu Gospodinu Šormazu: Čiko, a jel sav taj đakuzi tvoj?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading