POLICIJA HITNO REAGOVALA ZBOG N1 Nećete vi da nam određujete koga ćemo da hapsimo!
MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije postupa isključivo u skladu sa zakonom, a ne po nalogu izdatom od strane bilo koje televizije, uključujući i televizije N1 Beograd ili Sarajevo.

Ne postoji zakonski osnov za postupanje po poternici BiH koja se odnosi na državljanina Republike Srbije Duška Kornjaču. Naime, pozitivno zakonodavstvo Republike Srbije, osim u slučaju saradnje sa Haškim tribunalom, ne dozvoljava izručenje osumnjičenih za ratne zločine.

Međudržavni sporazum između Republike Srbije i BiH o uzajamnom izručenju, takođe ne dozvoljava izručenje svojih građana kada je u pitanju sumnja za krivično delo ratnog zločina. Jasno je definisano da krivična dela ratnog zločina ne potpadaju pod sporazum.

Odgovor na pitanje zašto srpska policija nije uhapsila Duška Kornjaču, za kojima je Bosna i Hercegovina raspisala poternicu, jednak je odgovoru na pitanje zašto policija BiH nije uhapsila Nasera Orića iako je i za njim Srbija raspisala poternicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ruzica

22.08.2021 16:05

Predlazem nasoj vladi da ukine N1. Kako su druge zemlje mogle da ih ukinu, mozemo i mi. To nije nasa televizija, sediste joj je u inostranstvu.

Душка

22.08.2021 16:31

@Ruzica - Закон мора да се поштује ,неможе нико да ровари против државе у којој ради а да буде заштићен,где то има!?