VELIKA MEDIJSKA HAJKA PROTIV SRBIJE Aleksandar Vučić: Pred nama nije lako vreme!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

 

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je juče Užice, Bajinu Baštu i Mećavnik, a tom prilikom osvrnuo se i na postupak kompanije Tviter da obeleži veliki broj medija u Srbiji oznakom „mediji koji sarađuju s Vladom“.

- Ja samo nisam shvatio što ste se svi uznemirili zbog toga. Ti ljudi su sve najlepše rekli o tim medijima. Nego s kim će da sarađuju, s tajkunima, kriminalcima i lopovima? Najnormalnije je da sarađuju s Vladom. A pri tome, oni kažu „sarađuju“, mi kao država najveći deo tih medija i ne plaćamo. Oni plaćaju Glas Amerike, plaćaju BBC, a nisu stavili da su to vladini mediji. To nisu oni koji sarađuju, to su vladini mediji. Šta je loše u tome što sarađuju s Vladom? Šta, treba da napišu da sarađujete sa lopovima i onima koji su opljačkali Srbiju, kao što su neki drugi mediji. Ne razumem šta je problem u tome - kazao je on, i dodao da to naravno dovodi do drugog pitanja.

- A pitanje je ko je u stvari cenzor. Sada vidite da su oni pravi cenzori i jedva čekam da mi isključe nalog, da budem još jedan Tramp u svetu, da se pokaže kako je dobro da talibanski portparoli imaju slobodan pristup toj slobodarskoj mreži, neki bi rekli poslušničkoj mreži. Ja da budem poslušnik takvima - neću, tako da čestitam svim medijima koji se suprotstavljaju poslušničkoj mreži i koji šire slobodarske težnje i ideje - rekao je Vučić.

 

Prestanite sa žalopojkama

Vučić je prokomentarisao izjavu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da ne zavisi od njega da li može da dođe u Srbiju i razgovara sa srpskim zvaničnicima.

- Svi ste dobrodošli. Što se tiče zvaničnih sastanaka, to ide malo drugačije - kazao je predsednik, i nastavio:

- Niste primetili da se i danas u medijima vodi hajka protiv Srbije. Pišu da Srbija hoće nešto, ali Srbija neće ništa. Što pričate svaki dan da nešto hoćemo? Mi nećemo ništa, ne pričamo za rezolucije, vakcine, ambasadora. Svaki dan nešto kukate i žalite se. Prestanite s kukanjem i žalopojkama - zaključio je on.

 

Prilikom obraćanja građanima Bajine Bašte, predsednik je poručio da će se povećavati pritisci na Srbiju zbog KiM i RS.

- Pred nama nije lako vreme. Moja poruka ljudima iz Skelana, Srebrenice, Bratunca, našem narodu u RS jeste - Srbija će uvek biti uz vas, u svakom trenutku, i ekonomski da pomažemo, ali i na apsolutno svaki način. Da naš narod ostavimo na cedilu, ne možemo i nećemo, to je poruka i građanima KiM i svima - rekao je Vučić, i istakao da novih „Oluja“ i „Bljeska“ protiv našeg naroda neće biti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (17)

Loading
Aleksandar

18.08.2021 09:32

Svi se nakomili na Srbiju ali predsednik ce se izboriti sa time!

Tikki

18.08.2021 11:33

@Aleksandar - Svi smo svesni borbe predsednika za svoj narod i državu.

Наталија

18.08.2021 09:48

Сви медији имају тоталну слободу у Србији.

Pavle

18.08.2021 10:12

Izborićemo se i sa medijama kao i sa svim do sada.

dunja

18.08.2021 10:14

Navikli smo na napade i pritiske!Koliko oni napadaju toliko smo mi jaci i istrajniji u borbi za naprednu Srbiju!

Мијо

18.08.2021 10:37

Време је заиста тешко и пуно неизвесности што се тиче конкретно наше земље сматрам да политика коју води Вучић је политика која нашу земљу гура велики кораком напред. Треба наставити са борбом. Други би хтели да наша земља банкротира али о томе могу само да сањају. Очекујем да у наредом периоду наставимо да јачамо нашу економију то је кључно што се конкретно тиче даљег напретка и развоја наше земље. Верујем даће Вучић дати све од себе за нашу земљу као што је и увек давао свој велики максимум а резултати говоре много о томе.

lela

18.08.2021 10:59

Koliko god napada da bude mi trebamo ostati jedinstveni i slozni.

Željko

18.08.2021 11:07

Na Tviteru je odavno postalo teško izneti vlastito mišljenje ukoliko nije u skladu sa stranim političkim centrima moći. Ova društvena mreža ljulja same temelje demokratije.

Nikola

18.08.2021 11:22

Pred nama nikada nije bilo lako vreme. Ali Srbi su uvek na kraju lako izlazili kao pobednici. To mozemo sad videti. Nije nas slomio zapad,region koji nas napada, nije nas slomila korona,sami smo se izdigli iz svega.

Takki

18.08.2021 11:36

Uprkos preprekama Srbija postaće sve snažnija i složnija država.

Klara

18.08.2021 13:05

Skidam kapu predsedniku koji ima silne napade od strane mnogih, uz njega smo

Zeljko

18.08.2021 18:21

Narod nije blesav, znaju oni dobro koji mediji su plaćenički, tajkunski, opozicioni, drugosrbijanski, neobjektivni. I zna narod kako i koliko je ova vlast radila i uradila za Srbiju, videće se to na sledećim izborima.

Olja

18.08.2021 19:48

Pred nama je vreme birbe... U kojoj ce pobediti oni koji su na strani naroda

Ivana

18.08.2021 21:20

Aleksandar Vučić je jedini koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite za našu državu i njene građane.

Radovan

19.08.2021 07:20

Samo odgovorna politika Vučića će da se izbori sa svim pritiscima i napadima