DOGODINE NA KOSOVU I METOHIJI Šešelj o begu Amerikanaca iz Avganistana - Okupator jednom mora otići
Foto: Ilustracija

Šešelj kaže da su Amerikanci poraženi u dugom ratu u Avganistanu.

- Očekujem da talibani u potpunosti preuzmu vlast, a sada na sve strane beže američki kvislinzi. Umesto da ih Amerikanci povedu sa sobom u Ameriku, oni traže žrtve među tzv. prijateljskim državama u kojima će da smeste hiljade tih kvislinga. Kvislinzi ne smeju da sačekaju talibansku vlast jer bi bili kažnjeni. Svaka država u svetu kažnjava kvislinge koji se pojave u slučaju rata i okupacije dela ili cele teritorije. To su sve Avganistanci koji su sarađivali sa okupatorom - rekao nam je lider radikala.

Predsednik SRS kaže da ga ne zanima šta će da rade talibani jer je to unutrašnja stvar Avganistana.

- Avganistan je mnogo pretrpeo zbog bombardovanja. To su ipak najveće žrtve, a to šta će da rade nove vlasti stvar je Avganistanaca. Očigledno Avganistanci nisu spremni da im se suprotstave, svuda ih primaju sa oduševljenjem. Videli smo na ulicama Kabula da ih pozdravlja stanovništvo. Ja se ne bih mešao u unutrašnje stvari Avganistana - rekao je Vojislav Šešelj.

DOGODINE NA KOSOVU I METOHIJI Šešelj o begu Amerikanaca iz Avganistana - Okupator jednom mora otići

Foto: Marko Metlaš

 

 

Šešelj kaže da Srbija nema razloga da prihvata avganistanske kvislinge. 

- Neka prihvataju oni koji su okupirali Avganistan i koji su tamo doneli rat - rekao je predsednik SRS.

 

 

Lider radikala kaže da će se slična situacija desiti i na Kosovu i Metohiji.

- Kad odu okupatori, kad odu Amerikanci onda će nastati jurnjava svih onih koji su sprovodili teror, koji su ubijali i šikanirali Srbe. Albanci sa Kosova i Metohije koji nisu nikakve zločine činili neće imati čega da se boje. Svi Albanci koji budu želeli da budu lojalni državi Srbiji neće imati nikakvih problema, a oni koji su sarađivali sa okupatorom i činili zločine moraće da beže ili ih čekaju teške kazne. Možda se i desi neka amnestija ako dođe do mirnog prelaska Kosova i Metohije pod kontrolu srpskih vlasti. Okupator jednom mora otići. Vidite kolike su troškove imali Amerikanci u Avganistanu, a ništa nisu postigli. Mi samo ne smemo nikada da prizmamo nezavisnost tzv. Kosova i jednom će se i taj deo teritorije vratiti pod kontrolu naše vojske i policije - rekao je dr Šešelj i istakao da taj čas nije daleko.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Vuk

15.08.2021 20:52

Tako je, bravo gospodine Šešelj, zločincu će doći kraj!!!

Sly

15.08.2021 21:22

Veliki stručnjak ovaj Šešelj za sve, bolje da začepi više i on i njegovi puleni antisrpski. Kome je on delio savete taj više ne živi na srpskoj zemlji.

dragoljub m v p

15.08.2021 22:42

pa jesi li procitao da na Kosovo dolaze avganistanske izbeglice?

ja

16.08.2021 07:10

Bravo Vojo ! Ne JEB* samo lepi vec i uporni !