Ministar Vulin predsednici Grčke preneo izraze solidarnosti  predsednika Srbije Vučića
Alo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preneo je danas predsednici Republike Grčke Katerini Sakelaropulu najsrdačnije i najiskrenije pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i izraze iskrene solidarnosti.

Ministar Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, nakon sastanka sa predsednicom Sakelaropulu u Atini, istakao je da je u ovim teškim trenucima za Grčku, Srbija pokazala koliki je iskreni prijatelj i saveznik grčkog naroda.

„Kada je teško, u trenucima kada se Grčka suočava sa velikom prirodnom katastrofom, Republika Srbija je tu i uvek će biti tu za Grčku i grčki bratski narod“, istakao je ministar Vulin.

Ministar je rekao da se predsednici Sakelaropulu i čitavom grčkom narodu još jednom zahvalio na principijelnoj poziciji kada je u pitanju nepriznavanje lažne države Kosovo.

Ministar Vulin predsednici Grčke preneo izraze solidarnosti  predsednika Srbije Vučića

Alo

 

„Grčka je još jednom čvrsto stala na stranu Srbije i nastavlja sa politikom nepriznavanja Kosova. Za nas je to veoma važno, a u ovim teškim trenucima dobro je da se podsetimo da nas ne vezuje samo geografija i religija, već da nas povezuju vrednosti“, naglasio je ministar Vulin.

Dodao je da je predsednici Grčke uputio poziv da poseti Srbiju što je ona sa zadovoljstvom i prihvatila.

Predsednica Republike Grčke Sakelaropulu istakla je da srpski i grčki narod povezuju tradicionalno prijateljstvo, koje se ne svodi samo na diplomatsku podršku već i na konkretnu pomoć, koja se pokazala u ovim teškim trenucima za Grčku i naglasila da ta zemlja ukazanu pomoć u borbi sa vatrenom stihijom izuzetno ceni.

Sakelaropulu se zahvalila srpskom narodu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na pomoći u ljudstvu i materijalno-tehničkoj opremi koju je Srbija poslala kako bi doprinela borbi sa vatrenom stihijom.

Ministar Vulin predsednici Grčke preneo izraze solidarnosti  predsednika Srbije Vučića

Alo

 

Istakavši da Grčka ceni doprinos drugih zemalja članica Evropske unije i svih drugih država koje su pritrčale u pomoć, Sakelaropulu je ukazala da solidarnost u

suočavanju sa prirodnim katastrofama, koje mogu pogoditi svaku zemlju, doprinosi suočavanju sa posledicama koje one nose.

Po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading