"U HRVATSKOJ OD VRTIĆA VASPITAVAJU DECU DA MRZE SRBE!" Istoričar ogolio zločinačku politiku Zagreba (VIDEO)
Tanjug

Vidimo, kaže, takve primere svuda, posebno kada je reč o proslavama uspeha hrvatskih sportista.

S tim u vezi, kaže Raković, najteži trenutak u životu mu je bio kada je pao Knin i kada se hrvatska zastava zavijorila na kninskoj tvrđavi, u prisustvu hrvatskog rukovodstva i znamenitih sportista. Posle pada Knina pa svih redom gubitaka naših krajiških gradova do pada Sanskog Mosta, odlaska Srba iz Sarajeva i okupacije Kosova i Metohije i izgona Srba, naglašava Raković, sve te tragedije su postale za nas bolna rutina.

Raković je kazao da nije samo reč o ideologiji i namerama hrvatskih pravaša i frankovaca da Srba ne bude zapadno od Drine, već da su vek i po njihovi ideolozi razvijali programe da Srba ne bude ni do Timoka. S tim u vezi i treba tumačiti frankovačke namere da u okupiranoj Srbiji i Crnoj Gori tokom Prvog svetskog rata pohrvaćuju stanovništvo preko preko nametnutog školstva.

Kulminacija takvih zlih namera je genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu na prostoru Nezavisne Države Hrvatske. Stoga je Tuđmanova Hrvatska, kaže Raković, privela kraju te projekte da Srba u Hrvatskoj više ne bude, da posle zločinačke akcije „Oluja“ ne ostane više ni jedan Srbin.

Pritom, tvrdi Raković, Republika Hrvatska crpi kontinuitet sa Nezavisnom Državom Hrvatskom preko sećanja na događaje u Blajburgu, kroz sponu sa sportskim takmičenjima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, današnjoj fudbalskoj ikonografiji pa čak i činjenici da je Hrvatska nedavno igrala u crnim dresovima s varijantom šahovnice na grbu koja potiče iz Nezavisne Države Hrvatske, a ima još brojnih primera.

Posebno je naglasio kako nije slučajno što hrvatska reprezentacija igra u crnim, a crnogorska u zelenim dresovima jer to treba da demonstrira silu prema Srbima.

Čak je i Zoran Milanović morao da izmisli da deo njegove porodice potiče iz ustaške matrice jer se bez tih glasova utemeljenih na srbofobiji u Hrvatskoj ne može osvojiti vlast, tvrdi Raković. Stoga za znatan broj Hrvata nije nikakva uvreda ni da im kažete da su ustaše.

Raković je zaključio kako se stalno mora govoriti da su hrvatski i muslimanski separatisti, koji su izvršili oružanu agresiju na Jugoslaviju, najodgovorniji za preko sto hiljada stradalih od 1991. do 1995. i da se opšta krivica nipošto ne može prebaciti na srpski narod jer je branio jugoslovensku državu koju je 1918. i stvorio.

Komentari (3)

Loading
Razum

07.08.2021 16:46

Bre ne laži, nikad djecu ne koristi za obračun protiv komšija, jer decu niko ne uči mržnje u obdaništu.

Zdrav razum?

07.08.2021 18:28

@Razum - Pre nedelju dana meni i mojoj deci je dete od 6 godina na igralištu očitalo bukvicu o domovinskom ratu i Srbima kao zločincima da sam ostao zabezeknut. Ako nije u vrtiću indoktriniran onda je u kući ali je tog uzrasta. Moji klinci i dan danas nemaju pojma o čemu je mali Hrvat pričao..

Lis

08.08.2021 07:01

Stalno sam među ljudima, Srbi i ne spominju Hrvate, a kamo li da ih mrze, zašto mrziti pokatoličene loše Pravoslavce. Sami će izumreti u svojim zločinačkim snovima.