ĐILAS I EKIPA KAO SEKTA Mržnja prema Vučiću metastazirala u autošovinizam! (FOTO)
Printscreen

Godišnjica Oluje, genocidne akcije kojom je Hrvatska etnički očišćena od Srba, uvek je prilika da se i u Srbiji vidi koji političari imaju minimum svesti o nacionalnom i državnom konsenzusu kada je reč o ključnim problemima i izazovima pred kojima se nalazimo, a koji tu svest nemaju i politika im je samo sredstvo da ostvare lične interese, uglavnom finansijske, piše Objektiv.

Narodski rečeno, vidi se ko je vera, a ko nevera.

Ove godine ta tužna godišnjica poklopila se sa bitkom koju za sopstveni opstanak vode Srbi iz Republike Srpske, nakon skandalozne odluke Valentina Incka da će svako ko negira da je u Srebrenici počinjen genocid biti procesuiran i poslat u zatvor.

Svestan činjenice da se srpski narod ponovo našao na udaru raznih centara moći, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Beogradu organizovao sastanak kojem su prisustvovali najvažniji politički lideri Srba sa obe strane Drine. Među njima su se našli i lideri opozicije u Srbiji Boško Obradović, Saša Radulović i Milica Đurđević.

Ma kakve njihove političke razlike bile, za ljude koji su prisustvovali sastanku (nakon kojeg su nazdravili sa po čašom vina) možemo reći da se u jednom slažu: vlast se menja, ali krucijalni nacionalni interesi srpskog naroda su svetinja i oko njih mora da postoji konsenzus.

Ipak, ne misle svi politički činioci u Srbiji tako. Grupacija koja sebe naziva “pravom opozicijom”, iako joj bolje pristaje ime “korporativna opozicija”, predvođena Draganom Đilasom, i jučerašnji dan, po mnogo čemu presudan za budućnost Srba i Srbije, iskoristila je za pokušaj sticanja jeftinih političkih poena, sa samo jednim, suštinski izuzetno glupim, strateškim fokusom: samo udri sve kontra Vučiću.

Rezultat toga je sumanuta kampanja u brojnim medijima pod njihovom kontrolom protiv Vučića, lidera opozicije koji su se usudili da se sastanu sa njim i svih onih koji su juče tugovali i brinuli za budućnost srpskog naroda.

ĐILAS I EKIPA KAO SEKTA Mržnja prema Vučiću metastazirala u autošovinizam! (FOTO)

Foto: Printscreen

 

Tako je list “Danas” servisno izvestio da se “proslava” Oluje odvija uz sve epidemiološke mere, da bi se jedan portal u Đilasovom vlasništvu tupavim naslovom narugao opozicionim političarima koji su se sastali sa Vučićem.

ĐILAS I EKIPA KAO SEKTA Mržnja prema Vučiću metastazirala u autošovinizam! (FOTO)

Foto: Printscreen

 

 

Vrhunac je bilo saopštenje Đilasove Stranke slobode i pravde, u kojem konstatuju da je Oluja “prilika” za sve narode u regionu da se okrenu nekakvim evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima. Oluja je prilika? Za evropsku budućnost koja podrazumeva slavljenje genocida?

ĐILAS I EKIPA KAO SEKTA Mržnja prema Vučiću metastazirala u autošovinizam! (FOTO)

Foto: Printscreen

 

Nekoliko dana ranije produkcijska kuća pod Đilasovom kontrolom emitovala je na televiziji pod Đilasovom kontrolom jedan od najodvratnijih autošovinističkih priloga ikad, u kojem su dali prostor albanskom fašisti da poruči Dragici Gašić, Srpkinji povratnici koja trpi albanski teror u Đakovici, da ona mora da se izvini lokalnim Albankama?!

Đilas, njegova korporativna opozicija i njegovi medijski satrapi očigledno su izgubili svaku meru i osećaj za političku realnost, i ta grupacija poprimila je sve odlike sekte. Njihova mržnja prema Vučiću metastazirala je u autošovinistički prezir i mržnju prema sopstvenom narodu koji, gle čuda, tog Vučića svojim glasovima na izborima drži na vlasti.

Ne postoji nikakav princip, nikakav program, nikakva politička ideja, nikakva svest o nacionalnim interesima i nikakav minimum dostojanstva koji neće pogaziti. Postoji samo slepa mržnja prema Vučiću i njegovom narodu i neutaživa želja da se vrate na vlast i ponovo zauzmu pozicije sa kojih su početkom dvehiljaditih ojadili narod i državu.

Ali, ako može bez izbora. Pa, ne može.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
Miroslava

05.08.2021 11:46

Djilas svakim danom sve vise pada u ocima naroda .

Filip

06.08.2021 08:31

@Miroslava - Djilas je odavno pokazao svoje pravo lice.Obraza bez

Zokki

05.08.2021 11:48

Ma kakva mržnja, tu se radi samo o histeričnoj borbi za vlast, takvu strategiju je izabrao, kao diktatura, nema slobode medija, afere. Običan Iznogud, sa oko 5-6 % Iznogudića koji se nadaju da smene svoje šefove.

Mijo

05.08.2021 11:57

Ђилас је мора да се помири са чињеницом да је прошлост и да га ми грађани нећемо. Он је белосвецки лопов који ће морати ускоро да одговара за сва своја злодела која је починио. Очекујем да ускоро он и поједини њему блиски буду приведени правди. Ђиласу није место у политици њему је место на доживотној робији.

Minja

05.08.2021 11:57

Mozda je Djilasu zao sto i on nije isao. Ali mrznja je jaca od svega.

Bojan

05.08.2021 12:58

Oni do podne mrzi sebe od podne ceo svet.

Juliska

05.08.2021 13:06

Djilas se ponasa kao pravi sektas i satanista. NJemu nista nije sveto sem boga dolara kome slepo sluzi

Maja

05.08.2021 16:04

Prosto je neverovatno koliko ljudi rade protiv svoje zemlje i naroda i šta očekuju da dodju na vlast i to bez izbora? Ali neće moći

Lola

05.08.2021 17:34

Ali ta njegova mržnja postaje zabrinjavajuća, on gubi tlo pod nogama.

una

05.08.2021 23:33

Njihova jedina politika se svodi na kritikama i mrznji prema Vucicu!