"NEZAVISNI" NOVINARI SAKRILI ISTINU! Nova S prevarila građane Srbije, dobili su odgovor koji im je zapušio usta!
Printscreen

Ovog puta na meti takozvanih "nezavisnih" novinara našao se šef kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić, Miloš Popović.

Popovića su optužili da je odbio predlog Saveta za borbu protiv korupcije da njegov član postane Ognjen Radonjić, redovni profesor Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta.

Kako je Radonjić rekao, Miloš Popović nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije da je u martu 2021. godine imenovan na poziciju predsednika Narodnog Odbora Politike. 

- Tačno je da je šef Kabineta predsednice Vlade funkcioner i da kao takav potpada pod Zakon o sprečavanju korupcije (Agencija za sprečavanje korupcije). Prema pisanju NIN-a , šef Kabineta predsednice Vlade je u martu 2021. imenovan na poziciju predsednika Nadzornog Odbora Politike što nije prijavio Agenciji za spečavanje korupcije u obaveznom roku od 30 dana - rekao je Radonjić.

Ali, u pitanju je obična laž koju su pokušali da proture kao istinu. Ono što su sakrili od srpske javnosti je i činjenica da im je Miloš Popović uredno i na vreme poslao odgovore na pitanja o ovom slučaju - koje neće da objave!

Da su građanima Srbije predstavili iskrivljenu sliku dokazuje upravo odgovor Popovića, koje vam prenosimo u celosti:

"Primoran sam da se obratim vašoj redakciji i odgovorim na neistine koje je izneo redovni profesor Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta Ognjen Radonjić. Unapred naglašavam da je ovo jedini put da ću to uraditi i nemam nameru da dalje polemišem sa profesorom.

Lako je proveriti da je apsolutna neistina da nisam prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije imenovanje na funkciju predsednika Nadzornog odbora “Politika” a.d, kao što to tvrdi profesor Radonjić. Naravno da sam tako nešto uradio, u zakonskom roku, 05.04.2021 (zvanična dokumentacija je u Agenciji). To je nešto što jednostavno može da se utvrdi. Međutim, ovo je odličan primer kojim upravo profesor Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta sam sebe diskredituje za članstvo u Vladinom Savetu za borbu protiv korupcije, jer ponovo pokazuje da apsolutno nije stručan za borbu protiv korupcije. O čemu dalje da polemišem sa čovekom koji nije u stanju da proveri nešto što je činjenično lako proverljivo, ne proverava izvore od kojih dobija informacije, i dozvoljava sebi da u javnost iznosi neistine, optužuje, i to sve na polju sprečavanja korupcije – za koje se kandiduje kao ekspert.

Isto tako, zabrinjava stepen neznanja čoveka koji je želeo da bude u Savetu za borbu protiv korupcije, jer on nije čak ni upoznat sa tim da je od 01. septembru 2020. godine na snazi Autentično tumačenje člana 2. stav 1 tačke 3) Zakona o sprečavanju korupcije koji je donela  Narodna Skupština Republike Srbije, kojim se redefiniše pojam javnog funkcionera, tako da se članstvo u Nadzornom odboru "Politika A.D." ne smatra više javnom funkcijom. Naglašavam da sam i pored toga, prijavio imenovanje Agenciji za sprečavanje korupcije, iako nisam bio u obavezi da to uradim.

Neka na ovom primeru javnost sama procenjuje stručnost profesora Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta Ognjena Radonjića, koji je očigledno pored velike i neostvarene želje za članstvom u Savetu za borbu protiv korupcije, najviše željan medijske pažnje.“

Komentari (0)

Loading