Junajted grupa u Hrvatskoj pokrenula hajku protiv Telekoma i države Srbije
EPA/OLIVIER HOSLET/YT/ New Europe Market (NEM)

 

Tajkun Dragan Šolak i njegova Junajted grupa pokrenuli su brutalnu kampanju protiv Telekoma Srbija i države Srbije u hrvatskim medijima!

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma, smireno je odgovorio: “Optužbe da preko fudbala širimo geopolitički uticaj Srbije su besmislene, mi se rukovodimo isključivo poslovnim interesima, za dobrobit naših korisnika i naše kompanije”. Dan za danom, zagrebačke dnevne novine “Jutarnji list” i nedeljnik “Nacional” objavili su opširne tekstove u kojima žestoko napadaju srpski Telekom, direktnog konkurenta Junajted grupe na regionalnom tržištu, ali i državnu politiku Srbije, optužujući ih da su krenuli u velikosrpsku ekspanziju i da iza kupovine prava na emitovanje utakmica Premijer lige stoji političkih interes zvaničnog Beograda protiv drugih država u regionu.

YT/ AmChamSlovenija

Vladimri Lučić

Šolakova kompanija Junajted grupe nalazi se u ogromnom finansijskom problemu, na ivici bankrota: ima dugovanja od astronomskih 3,3 milijarde evra sa tendencijom povećanja na neverovatne četiri milijarde, beleži ukupni gubitak u poslovanju od 577 miliona evra, ove godine su ih napustili najbolji i najpoznatiji novinari, od Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić do Minje Miletić, da bi na kraju izgubili od Telekoma na tenderu za ekskluzivna prava na prenose utakmica Premijer lige.

YT/ AmChamSlovenija

Jugoslav Ćosić

Dragan Šolak je zbog toga, u znak osvete, prvo u Srbiji, a sada i u Hrvatskoj, organizovao medijsku kampanju u kojoj se iznose najprljavije neistine i manipulacije ne samo o Telekomu već i o državi Srbiji! Šolakova namera je da prikaže kako širenje Telekoma u regionu bivše Jugoslavije ima za cilj političko jačanje Srbije, pa da na osnovu toga Evropska unija, odnosno pre svih Evropska komisija, zaustavi tržišnu dominaciju srpskog biznisa u regionu. Ovaj tajkun, kako bi sprečio propadanje “Titanika” od Junajted grupe, hoće da ocrni sopstvenu državu i optuži je na Zapadu za velikosrpsku hegemoniju!

Krenuo je Šolak u kampanju, nimalo čudno, od Hrvatske, pa su “Jutarnji list” i “Nacional”, pored širenja straha od Srbije, izneli i tvrdnje da će korisnici kablovskih televizija u toj zemlji ubuduće plaćati sportske sadržaje Telekomove “Arene sport” skuplje nego “Sport klub” Junajted grupe. Vladimir Lučić, prvi čovek Telekoma Srbija, u gostovanju na TV Pink odbacio je sve optužbe i objasnio da Junajted grupa pune tri godine koristi oprobane mehanizme u borbi protiv konkurencije! “Otkad je Telekom krenuo na put oporavka i ekspanzije, pre oko tri godine, neprestano smo na udaru Junajted grupe, koja koristi informativne medije u svom vlasništvu kao batinu za disciplinovanje konkurencije, a sada su krenuli da koriste i neke medije u regionu.

Telekom se širi i na Severnu Makedoniju!

Na tragu regionalnog sporazuma Otvoreni Balkan, srpski Telekom će u Severnoj Makedoniji uskoro osnovati kompaniju koja će se zvati “m:tel”, isto kao Telekomove kompanije u Crnoj Gori i BiH, najavio je Vladimir Lučić! “Po dobijanju dozvole nadležnih tela u Severnoj Makedoniji, prvo ćemo tamošnjim korisnicima nuditi uslugu satelitske televizije, a posle ćemo se proširiti na usluge mobilne telefonije i fiksnog interneta. Ovo ne bi bilo moguće bez sporazuma Otvoreni Balkan, koji relaksira ukupnu atmosferu u regionu, nosi sa sobom pozitivni duh, a za našu kompaniju je od ogromnog značaja”, naglasio je Lučić.

Bukvalno sve što su ovih dana, kao i inače, pisali o nama je neistina i manipulacija, uključujući to da će usluge Arena sporta u Hrvatskoj poskupeti. Mi hoćemo da preko sportskih sadržaja povećamo broj korisnika i ojačamo prodaju reklamnog prostora na Areni, da uvećamo prihode i razvijamo kompaniju”, objasnio je Lučić.

Podsetimo, na kanalima Arena sporta gledaoci ekskluzivno mogu da gledaju utakmice fudbalske Lige šampiona i Lige Evrope, špansku Primeru, italijansku Seriju A, američku NBA košarku, a od sledeće sezone korisnici Arene će imati na raspolaganju englesku Premijer ligu.

Komentari (1)

Loading
Mitrofan Fustić Morija

03.08.2021 09:12

Подржавамо великосрпску хегемонију привредног субјекта Телеком Србија, а.д., Београд, на васколикој територији земљине кугле. За крст часни и слободу златну.