Vrtić u Belom polju pri kraju, biće mesta za 200 mališana
Foto: Alo.rs

"Sa ovim vrtićem, koji će primiti oko 200 dece, i onim u Bariču koji opština radi sama, više nijedno dete u Obrenovcu neće čekati na mesto u vrtiću. To je civilizacijska stvar i primarno je za pravilan razvoj deteta", istakao je Vesić.

On je rekao da je vlada prepoznala značaj ulaganja u vrtiće i da je zadatak lokalnih samouprava da podstiču predškolsko obrazovanje, pa se u skladu sa tim očekuje da se do 2025. godine više od 70 odsto dece upiše u vrtiće.

Vesić je ponovio da će u narednom periodu početi izgradnja sedam vrtića na teritoriji Beograda.

Trenutno se gradi ili projektuje 15 vrtića, od kojih osam u završnoj fazi, a

očekuje se da će početi sa radom u narednih šest meseci.

"Dva od tih vrtića su na Bežanijskoj kosi, jedan koji je počeo da se gradi pre desetak dana, zatim vrtić u Bloku 62 koji počinje da se gradi za dva meseca“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je raspisan tender za izgradnju još sedam vrtića i precizirao da je reč o naseljima Mirjevo, Miljakovac 3, Braće Jerković, Borča, Sremčica, Mladenovac, kao i Stepojevac u Lazarevcu.

Podsetio je da je 2016. godine na listi čekanja bilo 16.000 dece zbog

nedovoljnog broja vrtića, navodeći da je sada situacija drugačija sa 1.900 dece na toj listi.

Direktor predškolske ustanove “Perka Vićentijević” Miloš Desančić, rekao je da se pored tog vrtića u Belom Polju, koji je u završnoj fazi, i u Bariču , koji će se graditi, planira i dogradnja vrtića”Zeka”koji se nalazi u naselju Dudovi, a tom dogradnjom kapacitet vrtića povećaće se za još 100 mesta.

"Na taj način smanjićemo listu čekanja, jer ćemo sa dogradnjom vrtića ''Zeka'' dobiti četiri radna prostora“, rekao je Desančcić.

Pomoćnik predsednika opštine Obrenovac Dragan Blažić zahvalio se Gradu Beogradu na uloženim investicijama u izradnju vrtića na toj opštini i precizirao da je reč o sumi od 200 miliona dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading