2.000 HEKTARA POD SOLARNIM PANELIMA! Potpisan ključan Sporazum o saradnji, Vučić se obratio građanima!
Printscreen

Nakon sastanka potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije.

Kako je rekao predsednik Vučić, predviđeno je da oko 2.000 hektara bude pokriveno solarnim panelima za proizvodnju struje.

- Za nas je ovo početak nove ere i iskorak u budućnost. Verujem da ćemo napraviti najbolji dogovor za budućnost Srbije, za ekonomski razvoj i uspeh u okviru takozvane zelene agende - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da će paneli biti raspoređeni na desetak lokacija u Srbiji.

Printscreen

 

Govorio je o pet važnih razloga ovog projekta.

"Pod jedan ovo je veliko ulagnaje, doprinosi ekonomskom rastu Srbije. Pod dva ovim činimo sve da obezbedimo veću energetsku sigurnost i bezbednost. Potrebno nam je više struje, i sunce kao izvor je nešto što nam je veoma važno. Dobro je da možemo da računamo na ovaj vid energije. Pod tri, vazduh nam ostaje čistiji, ulažemo u zelenu agendu. Pod četiri, finansijski je bolje za nas, nećemo morati da plaćamo takse koje je najavila EU. Peto, veoma je važno jer Srbija na ovakav način, reformisanjem i modernizovanjem sektora i otvaraju se nove prilike", objasnio je predsednik.

- Oduševljeni smo što smo u Beogradu danas, mi se bavimo proizvodnjom projekata obnovljivih izvora energije. Naš najnoviji projekat u Angoli dobio je veliku nagradu i opisan je kao najsavršeniji ugovor za 2020. godninu. Dovešće električnu energiju za više od milion stanovnika Angole - rekao je Piter Gudol.

Ambasador SAD Entoni Godfri rekao je da veruje da projektima poput ovog može da se uveća energetska stabilnost Srbije.

- Hvala što ste otvorili vrata srpske privrede za inovativnu američku kompaniju. Čestitam svima koji su preduzeli da energetski sektor unapredi i postane dinamičan. SAD i Srbija su svesne da ključ napredka leži u ulaganju nove tehnologije - istakao je Godfri.

Američka kompanija UGT Renewables LLC posluje u oblasti obnovljivih izvora energije. Predstavnici američke kompanije predstavili su neke od značajnijih investicija ove kompanije u svetu i predloge za saradnju na mogućim projektima u Srbiji u oblasti solarne energije.

Komentari (0)

Loading