ALEKSANDAR VUČIĆ U DNEVNIKU: Zna narod ko je mafiji stao za vrat, spreman sam da idem na poligraf!
Printscreen

Aleksandar Vučić je govorio o projektu "Otvoreni Balkan" i izjavio da misli da je to istorijska odluka i da se nada da ćemo biti sposobni da je sprovedemo u delo.

OTVORENI BALKAN

- Mislim da je u Makedoniji doneta istorijska odluka. Sa toliko strasti i uverenja ćemo prionuti na posao. Mnogo toga je potrebno da se uradi da bi do 2023. uspeli da ostvatimo "Otvoreni Balkan". Milion stvari morate da uradite, da obavite da bismo omogućili ljudima da kad idu u Makedoniju i Albaniju da ne vide granicu.


ALEKSANDAR VUČIĆ U DNEVNIKU: Zna narod ko je mafiji stao za vrat, spreman sam da idem na poligraf!

Printscreen

 

 

- Nadam se da ćemo prionuti na posao, mnogo toga je potrebno da se uradi da ne bi bilo granica ka Albaniji i Severnoj Albaniji. To je izvanredna ideja mira i stabilnost, nije nametnuta spolja, nećemo da budemo izolovani i sami kao 90-tih, a i da ne slušamo druge, da ne budemo pokusni kunići, nego da radimo za naš narodi n ašu zemlju, rekao je Aleksandar Vučić.

- Vrata su otvorena za sve, mi nikoga ne ćemo da jurimo, nek u Sarajevu i Podgorici objasne kako je kad se čeka na granicama, njihova je odluka, nismo neko ko bi vršio pritisak, ko želi dobrodošao je.

EKONOMSKI RAST

– Imaćemo jedan od najvećih rasta u Evropi, to nam donosi veće plate i penzije.

- Taj rast nam donosi sve. Donosi nam veće plate, veće penzije. Mi 20., do 22. septembra isplaćujemo 50 evra penzionerima, sredinom novembra isplaćujemo 30 evra penzionerima, ali i svim ostalim punoletnim građanima, a pre Božića još 20 evra - rekao je Vučić. 

ALEKSANDAR VUČIĆ U DNEVNIKU: Zna narod ko je mafiji stao za vrat, spreman sam da idem na poligraf!

Printscreen

 

- Stopa rasta za 2. kvartal je 13,4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bićemo najuspešniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima.

20.000 DINARA PENZIONERIMA

Usvojićemo i novi budžet, imamo u junu i juli suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit, a u februaru mesecu uplatićemo veliki iznos svaom penzioneru u Srbiji, biće 20.000 dinara svakom.

- Penzioneri su uvek razumeli državu, a naša ideja sa poslodavcima da minimalac bude 35.000 dinara, to nije dovoljno ali je više od 150 evra kao ranije. Time ćemo imati prosečnu platu 613 evra, a biće i veća jer će biti povećanja plata u javnom sektoru.

GEOKS

- Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvencija smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem, rekao je predsednik Vučić.

SITUACIJA U BiH

Govoreći o situaciji u BiH, Vučić kaže da će Srbija raditi sve da sačuva mir i stabilnost. On kaže da nije dobro oktroisanje odluka sa strane.

ALEKSANDAR VUČIĆ U DNEVNIKU: Zna narod ko je mafiji stao za vrat, spreman sam da idem na poligraf!

Printscreen

 

- Srbija će da uradi sve što može za mir i stabil nost u BiH. Na obeležavanju Oluje će u Beogradu biti kompletnoi rukovodstvo RS, pa ćemo razgovarati. Ali Srbija će uvek biti uz narod Srpske, uz poštovanje Dejtona.

 

FBI NIJE UČESTVOVAO U ISTRAZI PROTIV BELIVUKA


- Želim da čestitam pecijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod nekih dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. 

- Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama.

- Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Zeljko

01.08.2021 19:41

Ovo i jeste velika istorijska odluka jer je Otvoreni Balkan sjajan sporazum za znatno ubrzani protok robe kroz sve tri granice.

Jovan

01.08.2021 19:50

Podržavam sporazum Otvoreni Balkan jer je to sporazum koji poboljšava saradnju zemalja u reigonu na svaki mogući način.

damir

01.08.2021 20:42

Predsednik Vučić je u rekordnom roku ispunio svoje obećanje da će se država snažno i odlučno obračunati sa kriminalcima i mafijom.

Nikica

01.08.2021 20:46

Jug zemlje Vranje je totalno bio zaboravljen, poslednjih godina zahvaljujuci Aleksandru Vucicu ovaj grad ponovo zivi. Pokazali su da je svaki deo Srbije podjednako vazan.

Natasa81

01.08.2021 20:48

Kada se nesto jednom izkoreni i ozbiljno stane na put tome nikad nece biti isto.

Ivana

01.08.2021 23:16

Građani vam veruju jer ne biste mogli da ubijete samog sebe, i ružno je to što prišu mafijaško tajkunski mediji. Aleksandar Vučić je najbolji političar na svetu.