DNO DNA Skandalozna karikatura osvanula u novinama koje uređuje vođa tajkunske opozicije
Foto: Alo/ilustracija/Tanjug

Karikatura koju potpisuje Dušan Petričić ne napada se brutalno i ne vređa samo Aleksandar Vučić već, što je mnogo ozbiljnije, institucija predsednika države, sama država, ali i građani koji su Vučića birali!

Profesor dr Miroslav Bjegović ocenjuje da je prosto neverovatno što pojedini mediji brutalno napadaju instituciju predsednika zarad šake prljavih dolara koje dobiju sa Zapada i svesno rade protiv interesa sopstvene zemlje.

- Jasno je zašto su ove novine osnovane, ali treba naglasiti da je i ovako delovanje u vezi s organizovanim kriminalom čiji su pipci inostrani faktor koji radi protiv nacionalnih interesa Srbije želeći njenu destabilizaciju. Pojam unutrašnjeg neprijatelja je vidljiviji nego ikada i krajnje je vreme da se s ovim problemom pozabave službe bezbednosti koje štite državne institucije i njene predstavnike od napada, uticaja i podrivanja od stranog faktora koji bi da kroji budućnost Srbije po njenim merilima i interesima - poručuje Bjegović.

Vujačić: Tužba kao vrata

- Psihopata je vlasnik tog medija, psihopata je uređivač, ali i autor karikature i kad se udruže sva trojica, dobije se ovaj užas. Njih spaja mržnja prema Vučiću, kojim su opsednuti. Ovo je za tužbu kao vrata, ali predsednik je poznat kao čovek koji ne tuži medije, nikada to nije radio, što je šteta - prokomentarisao je advokat Svetozar Vujačić sramnu naslovnu stranu.

 

DNO DNA Skandalozna karikatura osvanula u novinama koje uređuje vođa tajkunske opozicije

Alo

 

Analitičar Željko Injac primetio je da korporativni mediji koriste istu propagandnu matricu i kad napadaju crkvu, i vojsku i državne institucije Srbije, a da ta propaganda ima za cilj da ogadi Srbima njihove institucije i da ih okrene protiv njih.

- Probajte da zamislite takvu propagandu, recimo, u Americi. Nezamislivo je. Holivudski filmovi neprestano veličaju instituciju predsednika, promovišu američku zastavu, vojsku, itd. Američkog predsednika predstavljaju ne samo kao nacionalnog heroja, već i kao globalnog. On spasava svet od terorista, diktatora, vanzemaljaca i svih „pošasti“ mogućih i nemogućih. Zamislite jedan takav film o predsedniku Srbije i reakcije na njega, e u tome je problem jer je ta propaganda koja se vrši sistematski i organizovano uspela da nas ubedi da ništa naše nije dobro. To je ozbiljan problem za srpsko društvo. Namerno urušavanje ugleda srpskih institucija je ozbiljan i dugoročan projekat onih koji žele da vide Srbiju na kolenima - zaključuje on.

Radulović Đilasovi mediji promovišu autošovinizam

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović direktno je juče optužio medije pod kontrolom Dragana Đilasa da promovišu autošovinizam i mržnju prema svemu što je srpsko.

„United Media u svim državama u regionu promoviše nacionalizam, a u Srbiji autošovinizam“, napisao je Saša Radulović na Tviteru.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
ja

01.08.2021 08:14

A sta ste dozvolili ja nigdje ne cuh u nijednoj zemlji da se toliko vredja a kamoli predsednik drzave.

Lelica

01.08.2021 08:20

Pa da li je ovo moguće? O čemu piše opozicija.Dno dna

Ruza

01.08.2021 09:40

Cemu se vi cudite. Za Djilasa i njegove nije normalno da tako neko, kao sto je nas predsednik, voli svoju zemlju, da toliko radi i da je toliko gradi. Kada bi oni dosli do tih para sa kojima se gradi, oni bi to u svoje dzepove. Ove sto su nacrtali da jure predsednika, mislim da pod hitno treba da jure njih. Oni su iz tog ranga.

Xxl

01.08.2021 09:40

Dali je moguće da niko ne reaguje na ovo.Zanemarimo ličnost,ali ovako vređati instituciju predsednika države ne postoi nigde u svetu.Šta još treba da objave da se reaguje po službenoj dužnosti.

Мијо

01.08.2021 11:24

Ова карикатура само показује праву слику данашње опозиције. Ово је ван сваке памети што они раде. Најоштрије осуђујем овакво понашање опозиције.

Dominik

01.08.2021 11:45

Djilas finansira svojim prljavim parama umetnika koji se za šaku jadnih para prodao i osramotio predsednika Vučića koji se svim srcem i dušom bori za napredak voljene Srbije i bolji život Srpskog naroda. Gadno da ne može biti gadnije

Sarita

01.08.2021 11:47

Umetnik karikaturista autor ove sramne karikature se prodao Djilasu za pare. Jadno i mizerno

petarle

01.08.2021 12:27

Uopste ne treba ni obracati paznju na ovakve medije koji su protiv Srbije i Srpskog naroda,zele haos u Srbiji,ali narod to nece dozvoliti,dzaba im sve

Петковић

01.08.2021 13:19

Ово је дно дна.Ђиласа под хитно у Лазу док није касно,као и жвалавог Петричића.

Daca

01.08.2021 14:10

Postovani predsednice ne troši snagu na te tajkune .Napredujući kroz rad ne zaboravi sta si sve ostavio iza sebe.Ne budi gorak ako te neko drugi umori na putu ka tvojim idealima... Nesrećan je onaj koji ideala uopšte nema

Gojko

01.08.2021 16:23

U normalnim zemljama za ovo se robija!

beba

01.08.2021 17:23

Zaista ne razumem zasto su ti ljudi na slobodi? Sta radi Javni tuzioc? To je posao za njega , a ne privatnu tuzbu.

Zoran

01.08.2021 20:24

Ovo je nazamislivo u bilo kojoj državi.Ovim bi trebalo da se pozabavi javni tužilac.Direktan napad na instituciju predsednika države.Strašno šta sebi ovaj nazovi medij dozvoljava.