RAZGOVARALI VUČIĆ I ERDOGAN Turska podržava dijalog Beograda i Prištine
EPA

"Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije", napominje se u saopštenju.

Kako se ističe, "predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine".

U saopštenju se dodaje da su predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali i o situaciji u regionu.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom i, takođe, izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati, piše u saopštenju.
 

Komentari (7)

Loading
Oki

30.07.2021 19:40

Odnosi između Srbije i Turske su na visokom nivou.

Lola

30.07.2021 20:20

Dijalog je od velike važnosti, jer se samo tako može postići kompromisno rešenje.

Maja

30.07.2021 20:52

U Turskoj su strašni požari, i mi smo uvek tu da ponudimo pomoć i da pomognemo u okviru svojih mogućnosti. Prijatelj se u nevolji poznaje

damir

30.07.2021 20:56

Cela Evropa i svet mogu da vide da Srbija ima iskrene namere i želi mir i dijalog.

Ivana

30.07.2021 23:20

Šta god da je kurti pokušavo nije mu prošli i deli Srbiju i Tursku. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu.

stevo

31.07.2021 01:20

Hvala Turskoj koja je uz nas i koja nas bezrezervno podrzava